eur:
393.31
usd:
367.84
bux:
67167.93
2024. április 26. péntek Ervin
Siklósi Gergely, miután győzött a dél-koreai Pak Szang Jung ellen a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi párbajtőr negyeddöntőjében a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 25-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Ota Kijosi

Szinte lehetetlen küldetést teljesített Siklósi Gergely

Rendkívül ritka egymás után két nemzetközi versenyt megnyerni férfi párbajtőrvívásban - mondta az InfoRádióban Dancsházy-Nagy Tamás, a magyar válogatott szövetségi vezetőedzője azután, hogy tanítványa, Siklósi Gergely a vancouveri Világkupa-aranyérem után a dohai Grand Prix-n is győzni tudott.

A szakember kiemelte, hogy sok munka áll a háttérben, időbe telt, mire megtalálták a tokiói olimpiai ezüstérem után a felkészülés ritmusát. Az elmúlt szezonban az egyéni eredmények helyett a csapatversenyeken jöttek a komolyabb sikerek, de az előző év végéhez közeledve megindult ismét előre a Honvéd versenyzője a világranglistán, most pedig a harmadik helyet foglalja el.

"Kiéleztük a szakmai felkészülést, újraépítettük a szakmai koncepciót, és ennek már néhány hete Kanadában meglett az eredménye. A mostani siker ezt az utat erősíti meg, erre építhetünk a következő hónapokban is" - fejtette ki Siklósi Gergely edzője.

Dancsházy-Nagy Tamás arra is kitért, hogy nem vártak újabb sikert a dohai út előtt, elsősorban a technikai megvalósításra és a versenyszituációkra figyeltek, nem a végeredményre fókuszáltak.

"Nem gyakori két siker egymás után a párbajtőrözők legrangosabb eseményein" - jegyezte meg.

A mester az InfoRádió Vívópercek című műsorában beszélt arról is, hogy mivel múlta felül Siklósi Gergely egyik eddigi mumusát, a világ legjobbjai közül pedig minden más riválist magabiztosan győzött le.

"Van ennél is nagyobb verseny férfi párbajtőrben, de azért a legjobbak nem hagyták ki a dohai GP-t" - jegyezte meg a 241-es mezőnyről.

A teljes műsor meghallgatható ide kattintva.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×