eur:
393.74
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Az olimpiai láng a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) által közreadott képen a kínai Nankingban rendezett ifjúsági olimpia nyitóünnepségén 2014. augusztus 16-án.
Nyitókép: Szalmás Péter / MOB

London ismét olimpiát rendezne

A téli olimpiáknál pedig sűrűbb helyszínismétlés jöhet.

London pályázhat a 2040-es olimpia rendezésére - fogalmazott a brit főváros polgármestere. Sadiq Khan a MyLondon hírportálnak adott hétfői nyilatkozatában arról beszélt: a 2012-es játékokat vendégül látó város vezetése és a brit kormány vizsgálja a kandidálás hivatalos lehetőségét.

"Dolgozunk a kollégákkal a pályázat vizsgálatán. A 2032-es és 2036-os játékok kérdése már eldőlt, a 2040-es londoni olimpia vonzereje az, hogy ez lenne minden idők legzöldebb olimpiája" - fogalmazott a polgármester.

Amennyiben megkapja a lehetőséget, London lesz az első város, amely négyszer rendez nyári olimpiát, 2012-t megelőzően 1908-ban és 1948-ban volt házigazda.

A 2024-es olimpiának Párizs, a 2028-asnak Los Angeles, a 2032-esnek Brisbane ad majd otthont.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×