eur:
395.71
usd:
367.22
bux:
65304.87
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Bartha Csaba, a Győri Audi ETO KC elnöke az Audi Hungaria győri székhelyén tartott sajtótájékoztatón 2018. május 3-án. A járműgyártó újabb három évre írt alá névadó főszponzori szerződést a Győri Audi ETO KC-val, a vállalat már tizenkettedik éve támogatja a magyar bajnok és Bajnokok Ligája címvédő női kézilabdacsapatot.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Igazgatósági változás a MOB-ban

Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke és Fábián László főtitkár felkérésére az eddigi sportigazgató, Bartha Csaba látja el a jövőben a MOB operatív igazgatói feladatait.

A változásról Gyulay Zsolt tájékoztatta az elnökséget a szerdai ülésén, melyen - az olimpia.hu oldal beszámolója szerint - részt vett a sportért felelős államtitkár is. Schmidt Ádám beszámolt az állami támogatási rendszerben, valamint edzői programokban történt változásokról.

Gyulay Zsolt kifejtette, az elmúlt közel egy év tapasztalataiból merítve a hatékonyabb munkavégzést, vállalati működést megcélozva a MOB-irodában kisebb szervezeti és személyi átalakítást hajtottak végre. Ezt megelőzően megújult a szervezeti és működési szabályzat, melyet az elnökség korábban elfogadott. A MOB-elnök elmondta, Fábián László főtitkár így még inkább a stratégiai feladatokra, a társszervezetekkel közös munkára, a szövetségekkel való kapcsolattartásra, azok kiszolgálására tud fókuszálni.

Bartha Csaba 2012 és 2017 között már dolgozott a MOB-ban, először Fábián László mellett sportigazgató-helyettesként, majd a 2016 évvégi átalakítás idején főtitkárként. Fábián László és Gyulay Zsolt hívta vissza a MOB-ba 2022 tavaszán a sportigazgatói poszt betöltésére, most pedig operatív igazgatóvá nevezték ki.

Új feladatát az elnökségi ülésen "óriási megtiszteltetésnek" nevezte, egyúttal kiemelte, hogy a sportszakmai terület felügyelete mellett ezen túl a marketing, a kommunikáció és az iroda működtetése is hozzá fog tartozni.

"A MOB-nak nagy presztízse, jól csengő neve van, sok lehetőséget rejt magában, ezeket igyekszünk a jövőben egy vállalati működési rendszer mentén kiaknázni" - idézte őt az ötkarikás testület honlapja.

Az elnökségi ülésen véglegesítették az olaszországi téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra utazó magyar delegáció összetételét.

"Hat helyszínen leszünk érdekeltek, mindenhol csapatiroda és egészségügyi személyzet fogja támogatni a versenyzőket" - mondta Fábián László. A szombattól jövő szombatig tartó téli EYOF-on, az olaszországi Friuli Venezia Giulia tartományban hat sportágban 21 magyar fiatal indul, akik szerdán kora délután tették le az esküt.

Az elnökségi ülés végén Gyulay Zsolt elmondta, hogy a téli EYOF indulásával egy időben - tartalmi elemeit meghagyva - megváltozik a Magyar Olimpiai Bizottság honlapjának struktúrája és dizájnja: a megújult olimpia.hu péntektől lesz elérhető.

Címlapról ajánljuk
Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát
Jelentés

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×