eur:
393.12
usd:
367.3
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója beszél a július végi Forma-1-es Magyar Nagydíjjal kapcsolatban tartott Egyenesen a Hungaroringre című sajtótájékoztatón a budapesti TERMINÁL Étterem és Bárban 2014. július 1-jén.
Nyitókép: MTI Fotó: Marjai János

Kormányzati döntést sürget Gyulay Zsolt a Forma–1-es Magyar Nagydíj jövőjéről

Szorít az idő, február végéig kellene dönteni a 2027-ben lejáró szerződés meghosszabbításáról, amely magába foglalná a pálya felújítását is – jelezte a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója. Gyulay Zsolt arról is beszélt, hogy akár 50 ezer jegyet is el tudnának még adni a 2023-as futam napjára, de már egy hónapja az összes belépő elfogyott, csak a pénteki és a szombati programra lehet bejutni.

Gyulay Zsolt szerint most sajnálhatják igazán, hogy nem tudnak további 50 ezer jegyet eladni, mert azok is gyorsan elkelnének. Mint fogalmazott, elképesztő az érdeklődés a Magyar Nagydíj iránt. De nemcsak itthon, hanem a külföldi pályák esetében is jól fogynak a jegyek, amin az F1-es világbajnokságot kereskedelmi jogait birtokló Liberty Média is felbátorodott, nagyobb követelményeket támasztva mind az új, mind a tradicionális pályákkal szemben – magyarázta az InfoRádiónak adott nagyinterjúban az elnök-vezérigazgató, megjegyezve: „mi is érezzük ezt a nyomást”.

Arra a kérdésre, hogy várható-e drasztikus jegyáremelés 2024-re – már csak az infláció és a nagy kereslet miatt –, Gyulay Zsolt azt válaszolta, hogy nem szeretnék, mert az emberek megszokták a mostani árakat, ráadásul euróban értékesítik a jegyeket. Sokkal lényegesebb kérdésnek tartja, hogy a 2027-ben lejáró szerződést meghosszabbítsák, hiszen az erre vonatkozó ajánlatot már megkapták, amelyre záros határidőn belül választ kellene adni.

Mint mondta, az a furcsa és nehéz helyzet állt elő a Hungaroring Sport Zrt. életében, hogy a 12 éves vezetése alatt öt alkalommal volt változás a tulajdonosi jogokat gyakorló tárcában vagy annak élén. Egyelőre Palkovics László lemondásával, illetve az ITM megszűnésével az Energiaügyi Minisztériumhoz kerültek, de még nem biztos, hogy ez lesz a végleges helyük,

a döntési mechanizmus lelassult.

Mindez nagyon rosszkor jött, hiszen a szerződés meghosszabbítására február végig van lehetőség, ehhez pedig az államnak garanciát kell vállalnia – hívta fel a figyelmet Gyulay Zsolt, azt is megjegyezve: már csak azért is fontos lenne a hosszabbítás, mert az indexálás, amely évente növeli a jogdíjat, jelentősen csökkenne, tehát nagyon sokat lehetne spórolni.

Ha meglesz a szerződés, abban vállalják, hogy 2025-ig a felújítást befejezik, a közműveken túl az épületeket is korszerűsítik, ami az idő rövidsége miatt már most sem kis teher. Reményeik szerint már az idei évben megvalósulhat az 1985-ben kialakított közművek elengedhetetlen felújítása.

"Arról nem beszélve, hogy milyen blama lenne, ha egy verseny alkalmával adódna gond, noha egy ilyen korú ingatlannál nem ritka az áramkimaradás vagy a csőtörés" – jegyezte meg.

A Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója arról is beszélt, hogy szíve szerint

nem tologatná a Magyar Nagydíj időpontját,

mert ha egyszer kiszorul a július végi idősávból, nagyon nehéz lesz visszakerülni.

Véleménye szerint kétszer tíz hónap alatt, vagyis akár két etapban meg lehetne valósítani a tervezett beruházásokat, benne az új paddockot is, amely egy 330 méter hosszú, háromszintes, föld alá nyúló épület, mert a mostani bokszok kialakítása nem felel meg a FIA-előírásoknak.

Gyulay Zsolt nagyon bízik abban, hogy egy-két héten belül lesz fejlemény, miután minden jel arra mutat, hogy előbb-utóbb megszületik a döntés arról, hogy a Hungaroring Sport Zrt. hova kerül.

„Ebben a helyzetben különösen is erős felhatalmazások kellenek, hiszen az idő szűk, és ha elszalasztjuk ezt az alkalmat, akkor bármi előfordulhat a mostani világban” – fogalmazott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×