eur:
393.76
usd:
369.04
bux:
65811.63
2024. április 23. kedd Béla
Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA elnöke a szervezet felügyelőbizottsági ülését követő sajtótájékoztatón az UEFA nyoni székházában 2022. április 7-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Keystone

Kiderült, lesz-e kihívója az UEFA elnökének

Ellenfél nélkül választhatják újra Aleksander Ceferint, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnökét, aki így várhatóan megkezdi majd harmadik mandátumát a szervezet élén.

A szlovén sportvezető 2016-ban került az UEFA élére. Az április 5-én Lisszabonban sorra kerülő kongresszuson egyedüli jelölt a posztra, ami papírformának tekinthető, mivel tavaly októberben az UEFA mind az 55 tagszövetsége támogatásáról biztosította őt.

Az 55 éves Ceferin a tisztújító eseményt követően harmadik mandátumát kezdheti majd meg, amely az UEFA szabályzata szerint az utolsó lenne.

Az elnöki posztra csütörtökig lehetett pályázatot benyújtani.

A kongresszuson újra bizalmat kér a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnek (FIFA) az UEFA által delegált alelnöki posztjára Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke – olvasható az UEFA oldalán.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×