eur:
394.2
usd:
369.96
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
A hatodik helyezett Rasovszky Kristóf a férfi nyíltvízi úszók 5 kilométeres versenye után a római vizes Európa-bajnokságon Ostiában 2022. augusztus 20-án.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Rasovszky Kristóf a vk-győzelemről: nem akarta megúszni

A nyílt vízi úszó sikeresen teljesítette idei szezonját: negyedik lett a világkupa-sorozat utolsó állomásán, összetettben pedig az élen végzett.

Sikerült megnyerni az összetettet Világkupát a tavalyi és a 2019-es cím után, ez elég jó. Az egész évet tekintve nehéz azt mondani, hogy én voltam a legjobb, hiszen egy második, egy harmadik és két negyedik helyem van a versenyeken – mondta Rasovszky Kristóf olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok, Világkupa-győztes nyílt vízi úszó.

Az utolsó futamra úgy utazott, hogy tudta: az összetett győzelemhez a negyedik hely elég, úgyhogy igyekezett arra figyelni, hogy ez meglegyen.

"Nyilván nem úgy álltam ott, hogy semmi több nem érdekel, csak a negyedik hely. Szerettem volna megnyerni"

– mondta, hozzátéve, hogy talán túltaktikázta a versenyt, és az utolsó körben kellett volna még előrébb mennie. A sportoló örül a negyedik hely megszerzésének, hiszen a végén egy tizeddel meg tudta verni az olasz Domenico Acerenzát, aki idén Európa-bajnok lett. "Sikerült megszerezni azt a minimum elvárást magammal szemben, ami elég volt ahhoz, hogy holtversenyben nyerni tudjak Gregorio Paltrinierival" – mondta.

Rasovszky Kristóf szerint részben könnyebbség elindulni egy olyan versenyen, ahol az összetett győzelemhez elég elérni a negyedik helyet. Hátrány azonban, ha a sportoló ekkor csak a negyedik helyre játszik, mert akkor nagy valószínűséggel ötödik vagy hatodik lesz.

Az eilati verseny előtt inkább az első vagy második helyezésekre fókuszált, mert több olyan versenye volt, ahol az utolsó 100-200 méteren elvesztette a pozíciót. "Most éppenséggel pozíciót sikerült szereznem, így lett meg a negyedik hely. De nem szabad erre játszani, mert egyértelműen bele lehet bukni" – jelentette ki Rasovszky Kristóf.

A teljes interjút csütörtökön este fél nyolc után az InfoRádió Vegyesúszás című műsorában hallható.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 18. 15:50
×
×
×
×