eur:
389.2
usd:
362.48
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Sztanyiszlav Csercseszov, a Ferencváros labdarúgócsapatának új vezetőedzője bemutatkozó sajtótájékoztatót tart a Groupama Arénában 2022. január 6-án.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Sztanyiszlav Csercseszov: 10.30-kor edzés!

Látszólag egykedvűen nyilatkozott az Európa-liga-sikert elért Ferencváros edzője a Monaco elleni 1-1 után, a többiek egyelőre nem fogják fel, hogy "kupatavasz lesz".

Csütörtök este döntetlent játszott a Monacóval a Ferencváros labdarúgócsapata az Európa-ligában, ezzel biztosítva tavaszi jelenlétét az európai fociporondon, ami magyar klubcsapatban emberemlékezet óta nem sikerült (2004-ben a DVSC-nek). Ismert, csütörtök este döntetlenével már a 16 közé verekedte magát a magyar bajnok a második számű európai kupasorozatban, mivel az utolsó forduló eredményeitől függetlenül már csoportelső, így megúszta, hogy csoportmásodikként még egy kört játsszon a nyolcaddöntőbe jutásért a BL-ből érkező csoportharmadikok valamelyikével.

  • A kieséses szakasz első körének sorsolása: november 7., 13 óra
  • a kieséses szakasz első körének mérkőzései: február 16. és 23.
  • a nyolcaddöntő sorsolása: február 24., 13 óra (ebben már érintett a Fradi)
  • a nyolcaddöntő mérkőzései: március 9. és 16 (NSO).

A ferencvárosi hősök az M4 Sportnak mondták el gondolataikat a diadal után.

Szanyiszlav Csercseszov vezetőedző szeretett volna nyerni, de annak is örül, hogy vesztes állásból fel tudtak zárkózni a Monaco mellé. A hozzáállással maximálisan elégedett volt.

„A félidőben, 0–1-nél azt mondtam a fiúknak, folytatni kell, cseréltem is, hogy támadóbbak legyünk” – tette hozzá.

Mint fogalmazott, neki, mint edzőnek, sok ideje nem lesz örülnie, „most kezdődik az igaz munka”.

És hogy meddig juthatnak el az Európa-ligában?

„Senki nem tudhatja, mérkőzésről mérkőzésre kell helyt állnunk, nem nézünk messzebb. Van még egy mérkőzésünk a Trabzon ellen. Pénteken 10.30-kor edzés!" – fogalmazott.

Dibusz Dénes szerint a sorsoláskor nem gondolta senki, hogy ebből a csoportból tovább lehet jutni – reagált először arra, hogy már biztosan csoportelsők a ferencvárosiak. Az első félidót nagyon nehéznek érezte, ráadásul véleményesnek tartja, ahogy a vendégek vezetéshez jutottak. Ám végül úgy alakult, hogy „mind szerencsésnek vallhatjuk magunkat, akik ennek a részesei vagyunk”.

„A tavalyi El-szereplés nem sikerült jól, de az elmúlt négy évben nem lehet okunk a panaszra. Amit célul kitűztünk, hogy legyen meg a tavasz, az meglett, és úgy néz ki, megéri álmodozni, mert ez a Fradi képes nála jobb csapatokat is megszorongatni, legyőzni és kiejteni” – mondta.

Kristoffer Zachariassen, a gólszerző szerint élete legfontosabb találata volt a csütörtöki, amikor Tokmac rafinált passzát a rövid felsőbe belsőzte. Először egy pillanatig átvillant az agyán, hogy lesen volt... Szerinte sokat fejlődött, beilleszkedett, összetartó a csapat.

Botka Endre szerint az elején nem találták az ellenszert a Monaco játékára, de ezt küzdelemmel le tudták győzni, 1–1-re mentve az állást.

„Ezúttal is tudtunk találni egy gólt, a kulcs pedig az volt, hogy nem kaphatunk egynél többet. Természetesen emllett volt egy olyan szurkolótáborunk, amely nagyon sokat segített. Nem láttam a társakon, hogy az izgalom agyonnyomott volna bárkit. A cserék nagy löketet adtak a csapatnak. Elsőre emészteni kell, hogy tavasszal nyolcaddöntő” – zárta szavait.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×