eur:
392.95
usd:
367.92
bux:
67150.97
2024. április 26. péntek Ervin
Karim Benzema, a Real Madrid játékosa a labdarúgó Európai Szuperkupa Real Madrid-Eintracht Frankfurt mérkőzésén a helsinki Olimpiai Stadionban 2022. augusztus 10-én.
Nyitókép: MTI/EPA/COMPIC/Petteri Paalasmaa

Három gólt szerezve nyerte meg a Real Madrid az El Clásicót

A Real Madrid 3-1-re nyerte a 250. El Clásicót, azaz a Barcelona elleni mérkőzését. A gólokat Karim Benzema, Federico Valverde, Rodrygo, illeltve Ferran Torres szerezte. A Barcelona először kapott ki a mostani bajnoki idényben, a Madrid ismét átvette a vezetést a táblázaton.

Napok óta a nemzetközi sportsajtó a La Liga legjobban várt őszi mérkőzésére, a 2022-es őszi El Clásicóra fókuszál. A két csapat azonos pontszámmal áll a bajnoki tabellán, de egyik sem játszott csúcsformában a hét első felében, a Bajnokok Ligájában. Legutóbb, tavasszal, a Barça nyerni tudott a Bernabéuban, a mostani összecsapás színhelyén.

Carlo Ancelotti tulajdonképpen azt a tizenegyet jelölte ki, amelyre a teljes spanyol sajtó számított, Thibaut Courtois nem épült fel, így egyik legjobbja nélkül áll ki a Madrid. A mezőnyjátékos-posztokon azok szerepelnek, akiket Ancelotti a legfontosabb mérkőzésekre bevetni szokott. Az összeállítás a kapuscserén kívül egyetlen helyen tér el a Madrid legutóbbi BL-döntős formációjától: az azóta a Manchester Unitedhez távozott Casemiro helyén Aurélien Tchouaméni játszik.

A Barcelonában Xavi mégis kihagyta Piquét, viszont Sergi Roberto tud játszani, így Jules Koundé húzódik középre. A kezdő tizenegyben hárman kaptak helyet a katalánok nyári szerzeményei közül: Koundé, Raphinha és Lewandowski.

A két csapat összeállítása a következő. Real Madrid: Lunyin – Dani Carvajal, Éder Militao, Alaba, Mendy – Tchouaméni, Kroos, Modric – Valverde, Benzema, Vinicius Júnior. Barcelona: Ter Stegen – Sergi Roberto, Koundé, Eric García, Balde – Busquets, Pedri, De Jong – Dembélé, Lewandowski, Raphinha.

Megkezdődött a mérkőzés, nagyszerű a kulissza. Raphinháé volt az első lövés, Lunyinnak nem okozott gondot. Az ukrán kapusnak ez a hatodik bajnokija a Real Madriddal a La Ligában.

A másik oldalon Vinícius lövése megpattant, éppen csak elkerülte a bal alsó sarkot.

A 12. percben Toni Kroos megindult a középpályán, Busquets lerántani sem tudta, a német világbajnok estében kiugratta Viníciust. A balszélső lövését még hárította Ter-Stegen, de aztán a labda Karim Benzemához került, aki higgadtan lőtt a védők között a jobb alsóba, 1-0.

A Barcelona 636 perc után kapott ismét gólt a La Ligában. A Madrid 2013 óta nem szerzett ilyen gyorsan gólt a Bernabéuban El Clásicón. Akkor Karim Benzema a 6. percben talált a kapuba, most pontosan 11.26-nál.

Izgalmas, lüktető a játék.

A 25. percben Raphinha veszélyesen keresztbe lőtt labdáját Lewandowski alig kérte el, nem tudta az üres kapuba segíteni. A lengyel csatár egy hajszálnyival lesen volt, de nem talált a kauba, így mindegy is. Ezekben a percekben a Barcelona a veszélyesebb, Dembélé a kapu fölé fejelt, Lunyint megelőzve.

A 35. percben újabb gyönyörű gólt szerzett a Madrid. Dani Carvajal nagy mentése után Vinícius, Tchouaméni és Mendy is nagyon okosan passzolt, aztán Federico Valverde tizenhét méterről, laposan, kilőtte a jobb alsó sarkot, 2-0.

Az 1998–1999-es idény óta ez volt mindössze a második olyan gól (az elsőt Raúl lőtte 2008-ban), amelyet a Real Madrid a tizenhatoson kívülről lőtt a Bernabéuban a Barcelonának.

A Barcelona a bajnoki szezonban először kapott egy mérkőzésen két gólt. Sőt, egy félidő alatt.

Vége az első félidőnek, minden úgy alakult, ahogyan azt Ancelotti és a Madrid szerette volna.

Elindult a második félidő, nincsen csere egyik oldalon sem.

Ezúttal Kroos lőtt a második hullámban érkezve, de a kapu fölé.

Az 52. percben Karim Benzema a jobb oldalon kapott labdát, megindult és a tizenhatoson kívül a jobb sarokba lőtt. Ám a labda elrúgása pillanatában lesen állt, nem ér a gól.

Jordi Alba, Ferran Torres és Gavi áll be Raphinha, Busquets és Balde a Barcelonában, mindez a 60. percben.

A katalánok birtokolják többet a labdát, de a Madrid támadásai veszélyesebbek.

Viszont a 71. percben Tchouaméni akasztotta Dembélét a madridi kaputól 22 méterre. A szabasrúgás elhalt a falban.

Ansu Fati váltotta Ousmane Dembélét. Ez már a negyedik barcelonai csere.

A 73. percben Lewandowski elesett a tizenhatoson belül. Carvajal hozzáért, de a lengyel nagyon el akart esni.

Negyedóra, meg némi hosszabítás van még hátra.

A Madrid is cserélt, Modric megtette a magáét, Camavinga váltotta.

A Barcelona már az ötödik cseréjénél tart, Kessié váltotta Pedrit.

A 83. percben szépített a Barcelona, Ansu Fati remek megmozdulása után Ferran Torres gólt szerzett, 2-1.

Ancelotti cserélt, Viníciust Rodrygo váltotta.

Nagy helyzet maradt ki, Ansu Fati kapásból, akrobatikus mozdulattal, fél méterrel a kapu mellé lőtt.

Benzema lement, helyére Asensio állt. S lement Daniel Carvajal is, a maszkos Rüdiger állt be. (Rüdiger varsói sérülése miatt visel maszkot.)

Megállította a játékvezető a Barcelona akcióját, mert az előző akciónál Éric Garcia rálépett Rodrygo lábára. A VAR-szoba rászólt Sánchez Martínez fülére. A bíró kiment, megnézte és tizenegyest adott. A sérült lőtte, s hiába érezte Ter-Stegen a sarkot, nem tudta kivédeni a bal sarokba tartó labdát, 3-1. Mindez a 92. percben.

Vége a mérkőzésnek, 3-1-re nyert a Real Madrid. Xavi irányításával a Barcelona először szenvedett idegenbeli bajnoki vereséget, s először kapott ki a mostani bajnoki idényben. Egyetlen fordulónyi szünet után ismét a Real Madrid vezeti a la Ligát.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Szép csendben egy új háborúba csúszott Európa, amit még nem veszített el

Szép csendben egy új háborúba csúszott Európa, amit még nem veszített el

Uniós szintű ellenintézkedéseket javasolnak a kínai „Övezet és Út” kezdeményezéssel (BRI), valamint Oroszország terjeszkedésével szemben. Az Európai Bizottság számára készült jelentés szerint Kína a BRI révén növeli gazdasági és geopolitikai befolyását, valamint azt szorgalmazzák, hogy az EU-nak aktívabb és stratégiai megközelítést kell alkalmaznia nemzetközi partnerségeit illetően, ha diverzifikálni akarja ellátási láncait és kezelni akarja az olyan kihívásokat, mint a klímaválság által kiváltott migráció. A szerencse az, hogy az EU még nem veszítette el teljesen a titkos gazdasági háborút, ráadásul több pénzt sem kell elköltenie, csak uniós szintű összefogásra van szükség.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×