eur:
389.64
usd:
364.28
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Lovrencsics Gergő a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott edzésén a telki edzőközpontban 2021. május 21-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Lovrencsics Gergő: intenzívebb a horvát bajnokság a magyarnál

A Hajduk Split légiósa úgy látja, jobb ott az akadémiai rendszer, az élcsapatokba el is jut sok ifijátékos. Az általa elhagyott válogatottról is van véleménye.

Splitben minden a Hajdukról szól Lovrencsics Gergő korábbi válogatott labdarúgó szerint, aki tavaly nyáron igazolt a klubhoz.

"Voltam a Ferencváros játékosa, de ez teljesen más. Itt az egész város ebből él. A sarki fűszerestől a postásig, mindenkit a Hajduk éltet. Ez itt egy életforma" - mondta a közmédiának a 34. születésnapját csütörtökön ünneplő jobboldali védő, akit ennek megfelelően sokan felismernek az utcán, az interjú után is fényképet kértek tőle gyerekek a Poljud Stadionnál.

Lovrencsics úgy vélte, a horvát bajnokság intenzívebb a magyarnál. Szerinte Horvátországban jól működik az akadémiai rendszer, ezért sok fiatal kap lehetőséget, akik élni akarnak vele és arra vágynak, hogy kitűnjenek.

"Nem vagyok csapatkapitány, de úgy tekintenek rám. Feladatom, hogy a tapasztalatomat átadjam a fiataloknak. Minden poszton konkurenciaharc van, ami a játékosok hasznára van, ha ezt megfelelően tudják kezelni. Az enyémen eddig rotáltunk, de kiderül, mi lesz most, hogy befejeztük a nemzetközi kupaszereplést" - beszélt a csapaton belüli helyzetéről Lovrencsics, aki hozzátette, a Konferencia-liga selejtezőjében a tavaly Európa-liga-győztes Villarreal a lehető legnehezebb ellenfél volt, ennek megfelelően erősebbnek és tapasztaltabbnak bizonyult.

A célok kapcsán azt mondta, hogy a Hajduk szeretné letaszítani a trónról a Dinamo Zagrebet, amely az előző 17 idényből 16-szor lett bajnok, de ez nem lesz könnyű, mert a rivális anyagilag előrébb tart és papíron jobb csapat. Jövőjéről elárulta, hogy 2023 nyarán jár le a szerződése, de utána sem szeretné abbahagyni a profi pályafutását, mert érez magában még két évet. Utalt arra, hogy szívesen maradna, mert nemcsak ő maga, hanem a családja is jól érzi magát Splitben, a gyerekek is beilleszkedtek a több tannyelvű óvodába, illetve már éneklik a Hajduk indulóit.

Lovrencsics elárulta, továbbra is követi a magyar bajnokságot és kiemelten előző együttesét, a Ferencvárost, ha teheti, nézi is a mérkőzéseit. A zöld-fehérek szerinte kiemelkednek az OTP Bank Liga mezőnyéből,

kihívóként pedig azt a Kisvárdát említette, amely kellemes meglepetést jelentett számára a Hajdukkal vívott nyári felkészülési mérkőzésen.

Úgy fogalmazott, kifejezetten "szimpatikus futballt játszik" az NB I legutóbbi ezüstérmese, viszont hosszú távon a mentális fölény a fővárosiaknál van.

"Nem egyszerű a Fradi csoportja, de szurkolok, hogy sikerüljön továbbjutnia" - jelentette ki Lovrencsics utalva arra, hogy a magyar bajnok a francia AS Monacóval, a szerb Crvena zvezdával és a török Trabzonsporral küzd majd az Európa-liga csoportkörében.

A címeres mezt 44-szer magára öltő Lovrencsics, aki két Eb-n is szerepelt, tavaly októberben mondta le a válogatottságot, s bár kicsit hiányzik neki a nemzeti együttes, de szerinte a posztján

  • Fiola Attila,
  • Nego Loic,
  • Botka Endre és
  • Bolla Bendegúz is

képes az elvárt szintet hozni.

"Éveken át dolgoztam együtt Marco Rossi szövetségi kapitánnyal és úgy érzem, most érett be igazán a munkájának gyümölcse. Az angliai 0-4 alkalmával minden játékos fizikálisan és mentálisan is csúcson volt, ami a szakmai stábot dicséri" - jelentette ki Lovrencsics. Hozzátette, szerinte

szeptemberben is jó eredményeket érhet el a Nemzetek Ligája élvonalában meglepetésre csoportelső válogatott a németek és az Európa-bajnok olaszok ellen.

A Splitben zajló vízilabda Európa-bajnokságon a férfiak keddi negyeddöntőjére mindenképpen szeretne kilátogatni. Mint mondta, még "Kásásék idejében" szerette meg a sportágat, amelynek nagy mérkőzéseire otthon is kiment, példaként említette a Duna Arénában rendezett 2020-as Eb-döntőt, amelyet a magyarok ötméteresekkel nyertek meg a spanyolok ellen.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Jerome Powell a Fed kamatdöntése után: magasan maradnak a kamatok

Jerome Powell a Fed kamatdöntése után: magasan maradnak a kamatok

Az amerikai jegybank magyar idő szerint este 8-kor tette közzé kamatdöntését, amelyből kiderül, hogy a jegybank nem módosította az irányadó rátát. Mindjárt a közlemény első mondatában reagáltak viszont az inflációcsökkenés elakadására. Jerome Powell elnök ezekben a percekben tart sajtótájékoztatót.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×