eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
A címvédő norvég Magnus Carlsen (b) és az orosz Jan Nyepomnyascsij a dubaji sakkvilágbajnoki döntő második mérkőzésén 2021. november 27-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Ali Haider

Nem mer vb-döntőt vívni a sakk királya

Ezt maga vallotta be. Így fogja elveszíteni a trónt Magnus Carlsen.

A sakkvilágbajnok Magnus Carlsent riasztja, hogy kikaphat, és már nem leli örömét a címvédő meccsekben.

A norvég nagymester egy YouTube-csatornás beszélgetésben e két okkal magyarázta, miért lépett vissza attól, hogy újfent harcba szálljon az orosz Jan Nyepomnyascsijjal, aki a nyáron megnyerte a világbajnokjelöltek tornáját, így egymás után másodszor is megszerezte a jogot a világbajnok kihívására. Carlsen a tavalyi párharcban simán legyőzte orosz riválisát. Visszalépése nyomán Nyepomnyascsij jövőre a világbajnokjelöltek idei versengésében másodikként végzett kínai Ting Li-zsennel ülhet majd asztalhoz.

"A vereségtől való félelmem az egyik nagy oka annak, hogy nem játszom világbajnoki címmérkőzésen, ez nem igazán jelent már számomra örömet. Az egyetlen alkalom, amikor élveztem a vb-döntőt, az amerikai Fabiano Caruana elleni 2018-as párharc volt" - jelentette ki a 31 éves norvég, aki 2013-tól ül a sakkvilág trónján, miután legyőzte az indiai Viswanathan Anandot. Azóta négyszer védte meg a címet.

A sportág nemzetközi szövetsége, a FIDE által közzétett legfrissebb világranglistát Carlsen 2861 Élő-ponttal vezeti Ting (2808) és Nyepomnyascsij (2792) előtt. A rangsorban legjobb magyarként Rapport Richárd a tizenharmadik 2754 ponttal.

Címlapról ajánljuk
Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül
tudósítónktól

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz egyenruhás. Most rács mögé kerül

Ő volt az egyik leggazdagabb orosz katona. Most rács mögé kerül. Oroszországban őrizetben várja az ellene induló korrupciós nyomozást Tyimur Ivanov védelmi államtitkár, akit az egyik leggazdagabb egyenruhásként írtak le. Igatlanportfólió, autókollekció, svájci síelések és a celebekkel való bulizás – a hivatalnok playboyhoz méltó életet élt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×