eur:
394.73
usd:
369.48
bux:
65324.09
2024. április 23. kedd Béla
Lewis Hamilton, a Mercedes brit versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Kanadai Nagydíján a montreali Gilles Villeneuve pályán 2022. június 19-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Andre Pichette

Forma–1: haladékot kaptak a csapatok, de jön a nagy szigor

Tovább csúszik a delfinezés biztos megoldása, türelmi időt kaptak a Forma–1-es csapatok.

A Forma-1-es pilóták panaszai után két héttel ezelőtt megpróbálta a kezébe venni az irányítást a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA), hogy saját hatáskörén belül oldja meg a delfinezés problémáját. A Kanadai Nagydíjon kihirdetett technikai direktíva alkalmazását végül elhalasztották, akkor azt mondták, hogy leghamarabb a most hétvégi Brit Nagydíjon léphet életbe a szabályozás, melynek keretein belül az FIA hozzányúlhat az autó beállításaihoz, például hasmagasságot emelhet – írja a vezess.hu.

A csapatok két további hétvégét kaptak, hogy megoldják a problémáikat vagy megfeleljenek a technikai direktívának, amire azonban több csapat, köztük a Mercedes sem képes. Ebben az esetben ki kellene zárni az autókat, ezt a kockázatot nyilván a szövetség sem vállalja.

Az FIA már ezen a hétvégén is méri az egyes autók függőleges irányú mozgását, így a csapatok tudni fogják, ha esetleg kényszerűen változtatni kell beállításaikon. Mindemellett frissültek az autó alatti elemekre vonatkozó kopási és merevségi szabályok, összhangban az egyéb újításokkal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×