eur:
393.76
usd:
365.13
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nelson Piquet háromszoros világbajnok brazil autóversenyző az M4 Sport csatorna Boxutca Magazin című műsorának felvételén a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kunigunda útjai gyártóbázisán 2015. július 23-án.
Nyitókép: MTI/Marjai János

Magyarázza Hamiltonnal kapcsolatos szavait Nelson Piquet

Szerinte félremagyarázták a kijelentését.

Nelson Piquet szerdán közleményben kért bocsánatot Lewis Hamiltontól. A háromszoros világbajnok brazil egy tavalyi interjúban véleményezett egy koccanást Hamilton és Max Verstappen között, ami után a holland kiesett, majd a britet nem a nevén, hanem „neguinho”-ként említette. Mindezek után a Mercedes, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) is elítélte Piquet rasszistának vélt szavait, míg a pilóták kiálltak Hamilton mellett – idézi föl a 24.hu.

Minderre reagálva Piquet azt írta közleményében, hogy meggondolatlan jelzőt használt, ugyanakkor azzal védekezett, hogy a kifejezés a brazil nyelven „fickót”, „srácot” is jelent. „Sosem használnám arra a kifejezést, mint amivel egyesek megvádolnak. Határozottan elutasítom, hogy valakiről lekicsinylően beszélnék a bőrszíne miatt” – áll Piquet közleményében, aki azt is megjegyezte, szerinte kiforgatták a szavait, és ő is egyetért azzal, hogy a diszkriminációnak semmi helye a Forma–1-ben.

Egy, a Motorsport-Total által megkérdezett brazil újságírót szerint a szó inkább jelent „kicsi feketét”, mint „kicsi négert”, ugyanakkor szerinte Piquet ebben az esetben mindenképpen lekicsinylően használta a jelzőt. Lewis Hamilton még kedden úgy reagált, hogy itt nem csak a nyelvről van szó, hanem egy olyan régies gondolkodásról, amin változtatni kellene, és ami egész életében körülvette őt.

Több megbízható forrás is arról számolt be a nap során, hogy Nelson Piquet-t kitilthatják a Forma-1-es paddockokból.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×