eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Milák Kristóf a férfi 200 méteres pillangóúszás elődöntője után a vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2022. június 20-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Egy kérése volt edzőjének Milák Kristófhoz, és azt megkapta

Milák Kristóf 18.54-kor áll rajtkőre a 200 méteres pillangóúszás világbajnoki döntőjében a Duna Arénában. Az olimpiai bajnok, címvédő és világcsúcstartó kiemelkedően a legjobb idővel került a fináléba azután, hogy a hétvégén már a 4x100 méteres gyorsváltóban is jelezte remek formáját. Virth Balázst, az olimpiai bajnok úszó edzőjét kérdeztük.

Virth Balázs szerint Milák Kristófnak a budapesti úszó-vb szombati nyitónapján, a 4×100-as férfi gyorsváltóban elért 46.8-as ideje nagyon erős volt, ami arra engedte következtetni, hogy remek formában van az olimpiai bajnok úszó, bár akkor még kérdés volt benne, hogy mindez 200 pillangón mire lesz elég, tekintve hogy az mégis dupla táv.

Mint folytatta, a 200 pillangó előfutamán nem sok minden derült ki a számára, és Mikák Kristóf visszafogott tempójából nem tudott messzemenő következeteseket levonni. Egyetlen kérése volt, miszerint, hogy négy – technikailag is – egyforma 50-et ússzon a címvédő, amiben nincs visszafogottabb, majd nagyobb lendületet kapó rész, és végül ezt is kapta. Tehát

abból a szempontból tekinthető nagyon erősnek az 1:52.39 perces idő, hogy nagyon kevés tempóval úszta le Milák Kristóf

– magyarázta az edző, aki szerint sok van még az úszóban.

Virth Balázs egyetért azzal, hogy tanítványa elemében van, és nagyon élvezi a budapesti világbajnokságot. Hozzátette: bár Milák Kristóf a kisebb versenyekben is nagy örömét leli, de nyilván a hazai közönség ereje, hogy érzi, szeretik és őt várják az első helyre, ez nagyon feldobja. Ezért remélik, csodás hangulat lesz a döntőben is.

Ami a döntőt illeti, a látottak alapján, és főleg a technikai részből kiindulva, hogy kevés tempóval teljesítette az elődöntőt is, Milák Kristóf edzője úgy véli, hogy az 1:51-es idő biztosan benne van az úszóban. De

ha ugyanúgy, ahogyan 100 gyorson, az adrenalin „elborul az agyában”, és magáévá tudja tenni, amit a közönség ad neki, akkor bármi lehet

– emelte ki.

A világcsúcs 1:50.73, ezt 2019-ben úszta Milák.

Virth Balázs attól sem tart, hogy a hazai közönség okozta sokk miatt túlságosan is belekezdene a versenybe, mert Milák Kristóf nagyon tudatosan készül a versenyszámaira. „Igen, kétféle versenyző van: van, akit megroppant, van aki pedig ezt nagyon magáévá tudja tenni, Milák Kristóf pedig az a típus, akinek pluszt tud adni, amit a javára fordíthat” – fogalmazott.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×