eur:
389.74
usd:
363.62
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
MADRID, SPAIN - JUNE 19: Adam Hanga of Real Madrid in action during the Liga Endesa match between Real Madrid and FC Barcelona at Wizink Center on June 19, 2022 in Madrid, Spain. (Photo by Sonia Canada/Getty Images)
Nyitókép: Sonia Canada/Getty Images

Hanga Ádámék a spanyol bajnokok

A Hanga Ádámmal felálló Real Madrid hazai pályán 81-74-re legyőzte a címvédő Barcelonát a spanyol kosárlabda-bajnokság fináléjának a negyedik mérkőzésén, így 3-1-es összesítéssel megnyerte a párharcot.

A fővárosiak 7-0-lal kezdték az első és a második negyedet is, és a 15. percben már 27-14-re vezettek. A katalánok azonban 58 százalékos triplázással - a Real csak 27 százalékkal célzott távolról - felzárkóztak, a nagyszünetben már 34-33 volt az állás, a sorozatban negyedik spanyol döntőjét vívó Hanga pedig 2 pontnál tartott.

A Barcelona fordulás után sem tudta átvenni a vezetést, a Madrid tartotta az 5-8 pontos távolságot, mígnem a harmadik játékrész hajrájában először kerültek előnybe a vendégek (55-56). Az utolsó szakaszban a magyar kosaras hármasával ismét a házigazdák álltak jobban, és a 221 centis, 25 pontig jutott Edy Taveres vezetésével megszerezték a győzelmet. A Real nemrég szívrohammal kórházba került mestere, Pablo Laso a lelátóról nézte végig tanítványainak a diadalát.

A 33 éves Hanga - aki tavaly még a katalánokkal ünnepelt bajnoki címet - összességében 27 percet töltött a parketten, ez idő alatt 7 pontot és 8 lepattanót szerzett. A magyar légiós három kupaaranya mellett a második bajnoki címét szerezte meg Spanyolországban.

A szezon során a Spanyol Király Kupában és az Euroligában is ezüstérmes Real Madrid története 36. bajnoki aranyát gyűjtötte be.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×