eur:
389.28
usd:
362.93
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Twitter/UEFA EURO 2020

Flickkel még veretlen a német válogatott

Hansi Flick szerződtetése nagy lendületet adott a német válogatottnak. A Bayernnel 2020-ban Bajnokok Ligáját nyerő tréner rekorderedménnyel kezdte szövetségi kapitányi működését, s tizenegy mérkőzése után még veretlen a Nationalelffel. Ma este Budapesten, a labdarúgó Nemzetek Ligája A-divíziójának C-csoportjában a magyar válogatott ellen játszik a csapata.

Amikor a két válogatott tavaly júniusban, Münchenben találkozott egymással, már lehetett tudni, hogy az új idényben Hansi Flick fogja dirigálni a német válogatottat, de akkor még Joachim Löw irányított. Ha nincs Leon Goretzka több szempontból is emlékezetes gólja (azzal jutottak tovább a németek, a találat után a német középpályás kimutogatott a magyar szurkolóknak), e találkozó jelentette volna a korábbi kapitány búcsúját. Így még maradt egy mérkőzése.

Flick az első nyolc mérkőzését megnyerte, ezzel a német válogatott szövetségi kapitányok között rekorder lett, egyébként már azzal is az volt, hogy az első hat meccsén 27 gólt szerzett, egyetlen kapott mellett.

Amikor elérte a tizedik mérkőzését (ez volt az olaszok elleni, bolognai döntetlen), utolérte Sepp Herbergert és Jupp Derwallt, akik ugyancsak veretlenül érkeztek el eddig a határig. (Mindazonáltal azon lehet vitatkozni, hogy mikor kezdődött Herberger kapitánysága, akadnak olyan meccsek, amelyeket a DFB még az elődnek, Otto Nerznek ad, holott ő nem is volt a találkozó idején a stadionban… De maradjunk a hivatalos szövetségi listánál, annak alapján 1954 világbajnoka csak a 17. meccsén veszített először.)

Flicknek jobbnak sikerült a 2021-es ősz, mint a mostani tavasz: az Izrael elleni győzelem óta háromszor is csak döntetlent játszottak a németek, igaz, nagyon erős ellenfelekkel szemben. Amszterdamban a hollandokkal, Bolognában az olaszokkal, Münchenben az angolokkal végeztzek 1-1-re.

Az új német kapitány kétségtelenül a Bayern futballistáira, korábbi játékosaira épít, az olaszok ellen heten is szerepeltek a kezdő tizenegyben, ugyanakkor bátran változtatja az összeállítást, mindössze négyen (Neuer, Kimmich, Rüdiger, Müller) kezdtek mindkét eddigi júniusi találkozójukon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×