eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Fucsovics Márton a francia Geoffrey Blancaneaux  elleni játszma után a francia nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesének első fordulójában a párizsi Roland Garros Stadionban 2022. május 23-án. Fucsovics 6:2, 6:4, 6:4 arányban győzött.
Nyitókép: MTI/EPA/Mohamed Badra

Fucsovics Márton Wimbledon helyett más elfoglaltságot választhat

A londoni szervezők és az ATP döntésére vár a magyar teniszező, aki önhibáján kívül öt év után kerülhet ki a világ száz legjobb játékosa közül.

A legmagasabban rangsorolt magyar teniszező is befejezte szereplését a francia nyílt bajnokságon, miután kikapott a horvát Marin Cilictől. Fucsovics Márton a Roland Garros után kezdődő füves pályás időszak legfontosabb versenyét kihagyhatja.

Mint az Eurosportnak adott interjúban kifejtette, nevezett Stuttgartba, Queensbe, Halléba és Eastbourne-be is, sőt Wimbledonba is, de ott egyelőre bizonytalan az indulása, várja a szervezők és az ATP döntését, hogy mi lesz a világranglistapontokkal.

Mint ismert, a wimbledoni torna szervezői az orosz–ukrán háború miatt nem engedik rajthoz állni az orosz és fehérorosz játékosokat. Erre adta válaszul az ATP a versenyen való szereplésért nem ad világranglistapontokat a játékosoknak. Több teniszezőnek meg kellene védenie a tavaly Wimbledonban megszerzett pontjait ahhoz, hogy megtartsa a jelenlegi helyét a világranglistán, de erre nem lesz lehetőségük. Az ártatlan áldozatok listáján szerepel a visszatérés küszöbén álló Roger Federer, de Fucsovics Márton sem jár jól a döntéssel. Tavaly a pályafutása eddigi legjobb eredményét érte el Wimbledonban azzal, hogy a negyeddöntőig jutott, ezzel a teljesítménnyel 360 pontot szerzett, amit idén a döntés miatt nem lesz lehetősége megvédeni, így a top 100-ból is kiszorulhat a világranglistán.

„Nem osztanak ranglistapontokat Wimbledonban, tehát a 2021-ben ott megszerzett pontok is el fognak veszni, mivel nincs esély a megvédésükre. Ezt komolyan gondolta az ATP? A hatvanadikról a 130. helyig esek vissza. Köszönöm!”– írta a hír megjelenésekor Fucsovics.

Emiatt most új utakra indulhat, noha még nem döntött arról, hogy valóban kihagyja-e Wimbledont. "Ha nem adnak pontot, szinte biztos, hogy kiesem a top 100-ból, ha az előző versenyeken nem játszom jól. Még az is elképzelhető, hogy akkor kihagyom, és elmegyek Challenger-versenyekre pontot gyűjteni" – jelentette ki a párizsi búcsú után.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×