eur:
394.18
usd:
371.03
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Manchester, 2018. április 9.Pep Guardiola, a Manchester City spanyol vezetőedzője sajtóértekezletet tart Manchesterben 2018. április 9-én, egy nappal a Liverpool elleni Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágója előtt. (MTI/EPA/Nigel Roddis)
Nyitókép: MTI/EPA/Nigel Roddis

Pep Guardiolát csábítja a Brazil Labdarúgó-szövetség

Immár öt hete ismert Brazíliában, hogy Tite, a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitány december végén, a katari labdarúgó-világbajnokság zárása után távozik a posztjáról.

A hírt nemrégiben Juninho Paulista, 2002 világbajnoka, mostanában a szövetség egyik vezetője, koordinátora sem cáfolta, amikor azt nyilatkozta a Marcának: „Igen, valószínűleg távozik a világbajnokság után.”

A CBF, a Brazil Labdarúgó-szövetség fókuszában egyelőre a világbajnokság szerepel, de március végén megválasztott új elnök, Ednaldo Rodrigues (egy éven át tulajdonképpeni ügyvezetőként már ő vezette a CBF-et) már megkezdte Tite utódjának a keresését.

Mint kiderült, legszívesebben külföldi edzőt választanának, az első számú kiszemelt neve okkal kelt szenzációt: Pep Guardiola.

Az ajánlat négy évre, a 2026-os világbajnokságig szól, állítólag már meg is kapta Pep Guardiola ügynöke és testvére, Pere Guardiola. A javasolt éves fizetés körülbelül nettó 12 millió euró, ami nagyon magas összeg, de jóval elmarad attól, amit a Manchester City ad Guardiolának: a 20 millió eurótól.

A katalán edzőnek 2023-ig szól a szerződése az angol klubnál. Az egyik fő kérdés, hogy kitölti-e ezt, vagy – például abban az esetben, ha meg tudná idén nyerni a Bajnokok Ligáját, az egyetlen igazán fontos trófeát, amit még nem hódított el a Cityvel – esetleg már idén nyáron szabaddá válik.

A brazil válogatottnak korábban még soha nem volt külföldi szövetségi kapitánya.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×