eur:
393.93
usd:
365.03
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Az aranyérmes a magyar válogatott, a női jégkorong divízió I/A világbajnokság Magyarország - Ausztria döntő mérkőzés győztese a káposztásmegyeri Vasas Jégcentrumban 2019. április 13-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Több hoki-vb-t is teljesen felforgat az oroszok és a fehéroroszok kizárása

A férfiak két ellenfelét is felsorolták, a nőknél is változás van.

A magyar férfi jégkorong-válogatott a franciákkal és az osztrákokkal sem találkozik májusban a divízió I-es világbajnokság ljubljanai csoportjában, mert Oroszország és Fehéroroszország kizárása miatt a nemzetközi szövetség (IIHF) a világranglistán elfoglalt helyüknek köszönhetően mindkét csapatot az elitmezőnybe sorolta.

Az IIHF honlapjának pénteki beszámolója szerint az ukrajnai háború miatt kizárt oroszok helyett Franciaország játszhat majd az A csoportban Helsinkiben, a fehéroroszokat pedig Ausztria váltja a B csoportban Tamperében, így 16 csapatos marad a mezőny. Az elit-vb-re május 13. és 29. között kerül sor. A versenykiírásnak az a pontja változatlan maradt, hogy mindkét csoport utolsó helyezettje kiesik a divízió I-be.

A divízió I-es mezőny A csoportját a B-ből Litvániával töltötték fel, így

a másod- és harmadosztályt is öt-öt gárda alkotja majd.

Előbbiben a magyarok ellenfele a Koreai Köztársaság, a házigazda Szlovénia, Románia és a lengyelországi mezőnyből felkerült Litvánia lesz. Az első kettő feljut az élvonalba, az utolsó kiesik a divízió I B csoportjába.

A katowicei B csoportos vb mezőnyében így a házigazda lengyeleken kívül Japán, Észtország, Ukrajna és Szerbia maradt. Innen az első helyezett jut fel, az utolsó pedig kiesik.

Az augusztusban, Dániában sorra kerülő női elit-világbajnokságon a svédek váltják az oroszokat, és a magyarok mellé kerülnek a B csoportba. A mezőnyből kettő helyett csak egy válogatott esik ki.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Óvatos pluszban a tőzsdék

Óvatos pluszban a tőzsdék

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában és Amerikában is óvatos emelkedést láthatunk a tőzsdéken. A magyar piacon különösen jó volt ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: határozott pluszban zárt a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedett a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Délután pedig az Alteo is bejelentette, hogy az egy részvényre jutó 200 forintos alap osztalék mellett 200 forintos rendkívüli osztalékot javasol részvényenként, melynek hatására kilőtt az árfolyam.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×