eur:
392.88
usd:
366.46
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Liu Shaolin Sándor (b) és Liu Shaoang, a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott tagjai a budapesti Gyakorló Jégcsarnokban, miután hazaérkeztek a pekingi téli olimpiáról 2022. február 18-án.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Így indult Liu Shaolinék útja – megszólalt a nevelőedző

Erős Julianna rögtön meglátta a tehetséget, és szerinte még két olimpia lehet a testvérekben.

2005-ben Erős Juliannánál kezdett el ismerkedni a rövid pályás gyorskorcsolyázással az akkor 10 éves Liu Shaolin Sándor és a 7 éves Liu Shaoang.

„Kicsik voltak, de ma már öregnek számítanának. Ma 5-6 éves korban kezdenek a gyerekek, mert vannak olyan mozdulatok, amelyeket minél előbb kell jól rögzíteni. Ők még jó időben voltak, és bár elsőre úgy tűnt, a fiúknak nem tetszik az ötlet, az első gyakorlatok után már azt beszélték egymás között, hogy ez az, ezt kerestük – mondta a Blikknek a nevelőedző, aki gyorsan megérezte, hogy nagy tehetségek útját egyengetheti.

„Azonnal látszott, hogy tehetségesek. Ebben a sportágban a tehetség 30 százalékban számít, de

rajtuk rögtön érződött, hogy megvan az a fegyelmezettség, ami a sikeres munkához kell. Bár minden tanítványom ilyen lenne!"

– tette hozzá.

Az edző szerint a gyorskorcsolya pont az olyan hiperaktív, de magukat fegyelmezni tudó gyerekeknek való, mint amilyenek a Liu testvérek voltak.

Erős Julianna büszke a mostani sikerekre, az olimpiai aranyérmekkel is fotózkodott. Úgy látja, további nagy eredmények vannak Liuékban.

„Még akár két olimpia is lehet bennük, és még nagyon sok gyönyörű sikert remélhetünk a srácoktól.”

A Liu fivérek eredményei nemcsak a magyar, hanem az itthon élő kínai fiatalok kedvét is meghozták a korcsolyázáshoz, Erős Julianna mostani csoportjába 14 kínai gyerek jár.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A Hyundai csoport Kínában erősítene

A Hyundai csoport Kínában erősítene

A Hyundai Motor Group a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autóipari Kiállításon új járművek sorát mutatta be, célzottan erősítve kínai piaci jelenlétét. A négy év után ismét személyesen megrendezett kiállításon a csoport három márkája - Hyundai Motor, Kia és Genesis - elektromos járműveket prezentált a helyi igényeknek megfelelően - írta meg a Korea Herald.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×