eur:
390.94
usd:
365.92
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
LONDON, ENGLAND - DECEMBER 29: Head Coach Thomas Tuchel has words with Romelu Lukaku during the Premier League match between Chelsea  and  Brighton & Hove Albion at Stamford Bridge on December 29, 2021 in London, England. (Photo by Robin Jones/Getty Images)
Nyitókép: Robin Jones/Getty Images

BL-reakció: Lukaku pihent, Havertz feljebb lépett

Thomas Tuchel vezetőedző szerint csapata, a labdarúgó Bajnokok Ligájában címvédő Chelsea megérdemelten győzte le a vendég Lille-t a sorozat nyolcaddöntőjének első felvonásán, és elsősorban Kai Havertz játékát emelte ki.

A német szakember a 2-0-ra megnyert találkozón nem küldte pályára Romelu Lukakut, akit tavaly nyáron klubrekordot jelentő összegért igazoltak a londoniak. Tuchel a belga támadóval kapcsolatban azt mondta: fáradtság miatt jelölték a kispadra.

A csatár szombaton, a Crystal Palace elleni bajnokin 90 perc alatt mindössze hétszer ért a labdához - ez negatív rekord a Premier League-ben, amelyben 2003 óta mérik ezt a fajta teljesítményt. Kedden, a BL-ben végül nem is kapott játéklehetőséget. A rotáció persze könnyebb akkor, ha bő keret áll a szakmai stáb - amelyben Lőw Zsolt másodedzőként segédkezik - rendelkezésére.

"Meggyőző győzelmet arattunk, meggyőző teljesítménnyel"

- nyilatkozta Tuchel, aki a 8. percben a Chelsea első gólját szerző Havertzet dicsérte.

"Valóban egy szinttel feljebb lépett. Óriási a munkatempója és az intenzitása, a pálya olyan területeit játssza be, ami kifejezetten jó. Határozottan futballozott, helyzeteket alakított ki és a védőmunkától sem riadt meg" - mondta.

Havertz úgy fogalmazott, sok jó csatár van a Chelsea keretében, ami azért is jó, mert úgy képesek változtatni az összeállításukon, hogy azzal nem könnyítik meg riválisaik dolgát.

"Ma jól teljesítettünk, én pedig nagyon élvezem a játékot mindenféle előretolt pozícióban" - nyilatkozta a német játékos, aki legtöbbször támadó középpályásként szerepel.

Jonathan David, a vesztes francia együttes játékosa hangsúlyozta: utolsó passzaikból "hiányzott egy kis minőség", amiért aztán nagy árat kellett fizetniük.

A párharc franciaországi visszavágóját március 16-án rendezik.

Címlapról ajánljuk
Nagy Sándor Gyula: latinos hiszti miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nagy Sándor Gyula: "latinos hiszti" miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nem mond le hivataláról Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, aki azt követően helyezte kilátásba távozását, hogy felesége ellen vizsgálat indult egy korrupciós ügyben. Nagy Sándor Gyula, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára szerint ez az ügy egy tízéves, a kormányfő és családja számára rendkívül megterhelő folyamat egyik állomása, ezért négy napra el is csendesedett az ország vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×