eur:
395.05
usd:
366.06
bux:
65186.32
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 12: #44, Lewis Hamilton, GBR, Mercedes AMG F1 Team during the Grand Prix Formula 1 of Abu Dhabi, at Yas Marina Circuit on December 12, 2021 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Cristiano Barni ATPImages/Getty Images)
Nyitókép: Cristiano Barni ATPImages/Getty Images

Lewis Hamilton határozott kijelentést tett

A Mercedes pénteki bemutatóján nyilatkozott először a brit hétszeres pilóta a múlt évi szezonzáró óta.

Drámai volt az Forma–1 2021-es szezonzáró versenye, és a téli szünetben a Mercedes és Lewis Hamilton gondoskodott arról, hogy a színpad fényei utána se aludjanak ki. Miközben a hétszeres világbajnok két hónapra teljesen eltűnt a nyilvánosság elől, csapata pár sejtelmes nyilatkozattal érte el, hogy távollétében is róla beszéljenek. Toto Wolff csapatfőnök múlt decemberben elhintette, Hamilton még a visszavonulás lehetőségét is fontoltatja, annyira kiábrándult az F1-ből.

Bár arra utaló jeleket sosem láthattunk, hogy a brit ténylegesen abbahagyja, a Mercedes a lehetőség lebegtetésével is próbált nyomást gyakorolni az abu-dzabi történések kapcsán vizsgálatot indító FIA-ra, hogy ne söpörje szőnyeg alá a problémákat, és kénytelen legyen a nyilvánosság előtt foglalkozni velük. A brit média pedig asszisztált nekik: újra és újra Hamilton esetleges visszavonulásáról találgattak – emlékeztet az m4sport.hu.

A hétszeres bajnok az elmúlt két hétben újra munkába állt a Mercedesnél, a közösségi oldalán is aktív lett, csapata pedig azóta a „nagy visszatérést” reklámozta mindenhol. A színdarab most viszont véget ért: bajnokuk egyértelművé tette a helyzetet:

„Nos, én sosem mondtam azt, hogy abbahagyom!

Szeretem, amit csinálok, kiváltság egy ilyen óriási csapattal dolgozni, és igazán a családomnak érzem ezeket az embereket. Tagja vagyok egy csapatnak, amivel közösek a céljaink. Ehhez fogható érzés nincs” – fogalmazott Lewis Hamilton a Mercedes pénteki bemutatóján.

A bajnoki vereség feldolgozása elmondása szerint így is nehéz volt. „Nyilván nehéz időszak volt számomra, és igazán nagy szükségem volt az eltávolodásra. A jelenre kellett koncentrálnom, a családom vett körül, nagyszerű pillanatokat éltünk át együtt… Egy ponton túl eljutottam oda, hogy úgy döntöttem, visszatérek, és újra támadásba lendülök a következő szezonban, együtt dolgozva Totóval és George-dzsal” – tette hozzá a hétszeres világbajnok pilóta, aki szerint izgalmas szezon vár rájuk.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×