eur:
394.12
usd:
364.9
bux:
65498.37
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Kádár Tamás, a Dinamo Kijev (j) és Ruben Loftus-Cheek, a Chelsea játékosa a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjének visszavágó mérkőzésén a kijevi Olimpiai Stadionban 2019. március 14-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Bevásárlási láz kapta el az OTP Bank Liga fővárosi klubjait

Ahogyan a nagy(obb) ligáknál is szokás, az átigazolási időszak utolsó napjaiban megélénkült a piac az OTP Bank Ligában is. Kár, hogy – ellentétben más országok gyakorlatával – az átigazolási díjak továbbra sem publikusak. A zárás napjaiban elsősorban a három nagymúltú budapesti klub volt aktív.

A Ferencváros még január végén eladta Myrto Uzunit, s megvette a nigériai Fortune Bassey-t, de a februári napokban aztán egymás után érkeztek a további erősítések. Carlos Auzqui az indulása előtt még játszott bajnokit az argentin River Plate-ben, igaz, előtte hosszú időn keresztül nem. Érkezett a brazil Marquinhos, a transfermarkt.de szerint 1,5 millió euróért, az Atlético Mineirótól, a csatár az elmúlt egy évet a bolgár Botev Plovdivnál töltötte, ősszel hat bajnoki gólt szerzett. Kölcsönbe érkezett egy másik nigériai, Anderson Estiti, aki a szaloniki PAOK-ben játszik három éve, illetve közben az izmiri Göztepe játékosa is volt. A Ferencváros a testvércsapatnak számító Soroksártól átvette Pászka Lórándot, aki abszolút alapembernek számított az NB II-es csapatban.

Erősített az Újpest, a bajnoki helyezés alapján nyugodtan megjegyezhető, hogy rá is fért a csapatra. Vincent Onovo visszatért Dániából, Budu Zivzivadze érkezett ugyancsak kölcsönben, a MOL Fehérvártól, hazatért Kádár Tamás Kínából, s a Megyeri útra igazolt a kameruni Petrus Boumal, aki legutóbb az orosz bajnokságban, a Nyizsnij Novgorodban (alig) futballozott. Mindössze 158 bajnoki játékperc van eddig a lábában, de a 2020–2021-es idényben alapember volt a török élvonalban, az Erzurumsporban.

A Budapest Honvéd is tovább erősítette a keretét, az albán Albi Doka, aki a horvát HNK Goricából érkezett, ősszel a magyarok elleni, elbasani világbajnoki selejtezőn is játszott. Norvégiából, a Sandefjordtól érkezett az izlandi Vidar Ari Jónsson. A ghánai Mohammed Kadirit a Dinamo Kijev adta kölcsön, legutóbb az FK Csornomorecben játszott, ugyancsak kölcsönben. A 2017–2018-as szezonban alapember volt az osztrák Bundesligában, az Austriában.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×