eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Szántó Dávid, a Magyar Úszó Szövetség nemzetközi versenyrendezési és kommunikációs vezetője, Mihók Attila, a Nemzeti Sportügynökség ügyvezetője, Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, Hosszú Katinka olimpiai bajnok úszó, Molnár Tamás, a Magyar Vízilabda Szövetség alelnöke és Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke (b-j) a 2022-es vizes világbajnokság megrendezéséről tartott tájékoztatón Budapesten 2022. február 7-én. A magyar főváros június 18. és július 3. között ad otthont az úszó-világbajnokságnak. A sportág mérkőzéseit Budapesten Sopronban, Debrecenben és Szegeden bonyolítják le.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Döntött a kormány is a vizes-vb fontos kérdéseiben

Felkérte a szervezőbizottság tagjait is.

A kormány kedden határozatot is hozott a 2022. évi 19. FINA úszó-, vízilabda-, műugró, műúszó és nyílt vízi Világbajnokság megrendezéséhez szükséges kormányzati intézkedésekről – derül ki a friss Magyar Közlönyből.

A jogszabály szerint a kormány elfogadja a Magyar Úszó Szövetség javaslatát, és támogatja, hogy Magyarország adjon otthont a világbajnokságnak 2022. június 18. és július 3. között. A vb-t Budapesten, Debrecenben, Sopronban és Szegeden – kizárólag meglévő sportlétesítmények használatával, új építési beruházás megvalósítása nélkül – kell megrendezni, erre garanciát is vállal.

A vb szervezőbizottságának az elnöke hivatalosan is Wladár Sándor olimpiai bajnok úszót, a MÚSZ elnökét kéri fel a kormány, és a testület tagságára a következőket kéri fel:

  • Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszó
  • Csisztu Zsuzsanna, a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség vezetőségi tagja
  • Vári Attila olimpia bajnok vízilabdázó, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke
  • Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség korábbi elnökét, az olimpiai bajnok magyar vízilabda-válogatott egykori szövetségi kapitánya
  • Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja
  • Váradi József közgazdász, vállalatvezető
  • Oszkó Péter volt pénzügyminiszter, gazdasági szakember

A vb szervezéséről szóló szerződést a MÚSZ mellett a Nemzeti Sportügynökség Nonprofit Zrt. írja alá a nemzetközi szövetséggel, de a szervezésbe be kell vonnia Magyar Vízilabda Szövetséget is.

A kormány felhívja a pénzügyminisztert és a Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy gondoskodjanak a világbajnokság megrendezéséhez szükséges központi költségvetési forrás rendelkezésre állásáról, és az ehhez szükséges intézkedésekről készítsenek előterjesztést.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×