eur:
389.72
usd:
365.01
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Hosszú Katinka olimpiai bajnok úszó a 2022-es vizes világbajnokság megrendezéséről tartott tájékoztatón Budapesten 2022. február 7-én. A magyar főváros június 18. és július 3. között ad otthont az úszó-világbajnokságnak. A sportág mérkőzéseit Budapesten Sopronban, Debrecenben és Szegeden bonyolítják le.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Hosszú Katinka: vegyesúszó vagyok, az mindig a biztos pont

"Nekem jobban tetszik az, hogy a világbajnokság van először, mert mindenki képes arra, hogy formába hozzon világbajnokságra, és aztán fenntartsa az Eb-ig" – mondta az InfoRádió kérdésére a háromszoros olimpiai bajnok úszónő.

Magyarország ismét mentőövet nyújt a világ úszósportjának – fogalmazott a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka az után, hogy a nemzetközi szövetség bejelentette a június 18-án kezdődő budapesti vizes világbajnokságot. Megjegyezte, hogy a legkedvesebb aranyát a 2017-es budapesti vb-n szerezte, és a nemzetközi klasszisok is egytől egyig örülhetnek az eseménynek.

A múlt heti nizzai versenyt ételmérgezés miatt lemondó Hosszú Katinka a budapesti eseményt bejelentő sajtótájékoztatón már jelen is lehetett.

"Most már teljesen jól vagyok, és ez így szerencsésen is alakult, hogy itt tudott lenni, egyébként délután érkeznék a többi magyar úszóval Nizzából, de szerencsésen túl vagyok a betegségen" – mondta az InfoRádió kérdésére.

A felvetésre, hogy így mikor várható az idei első versenye, így felelt: "Alakul még a versenynaptár, azért nekünk is ez hirtelen jött ez a bejelentés.

Megint egy picit újra kell kalkulálni, ez nem probléma, viszont át kell gondolni, hogyan fog kinézni a program."

A háromszoros olimpiai bajnoknő szerint még jól is jön ki az úszóknak, hogy júniusban lesz világbajnokság és augusztusban pedig Európa-bajnokság. "Nekem jobban tetszik az, hogy a világbajnokság van először, mert mindenki képes arra, hogy formába hozzon világbajnokságra, és aztán fenntartsa az Eb-ig" – mondta Hosszú Katinka, de azt még nem tudja, hogy hány számban tervez majd indulni a világversenyeken. "Vegyesúszó vagyok, az mindig a biztos pont" – tette hozzá.

Egyelőre az biztos, hogy a tenerifei edzőtábor, ahol több mint négy hetet dolgoztak kiváló körülmények között, nagyon jól sikerült. A kérdésre, hogy az idei eseményeken megnyerheti-e a századik nemzetközi versenyen szerzett érmét, ezt válaszolta: "Igazából ezért érdekes a sport, mert nem tudjuk előre, úgyhogy ez nyilvánvalóan csak júniusban fog kiderülni."

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Itt a Fed kamatdöntése: reagált az inflációcsökkenés megtorpanására a jegybank

Itt a Fed kamatdöntése: reagált az inflációcsökkenés megtorpanására a jegybank

Az amerikai jegybank magyar idő szerint este 8-kor tette közzé kamatdöntését, amelyből kiderül, hogy a jegybank nem módosította az irányadó rátát. Mindjárt a közlemény első mondatában reagáltak viszont az inflációcsökkenés elakadására. Jerome Powell elnök 20:30-kor tart sajtótájékoztatót.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×