eur:
392.91
usd:
366.3
bux:
66797.48
2024. április 25. csütörtök Márk
Alain Prost and Ayrton Senna in Mexico, 1988. (Photo by: GP Library/Universal Images Group via Getty Images)
Nyitókép: GP Library/Getty Images

Forma–1: féltékenység miatt távozott a négyszeres világbajnok csapatától

Lemondott a Forma-1-es Alpine istállónál betöltött tanácsadói posztjáról a négyszeres világbajnok Alain Prost.

A 66 éves ex-versenyző a L'Équipe című napilapban úgy fogalmazott, hogy a csapat ügyvezető igazgatói posztját egy éve átvevő Laurent Rossin úgy érezte, egyedül akar mindenben dönteni, és azt szeretné, ha senki sem befolyásolná.

"A különböző kapcsolatok bonyolultabbá váltak és úgy éreztem, hogy egyre nagyobb mértékű a féltékenység" – nyilatkozta Prost.

A francia szakember 2017 óta dolgozott az istálló tanácsadójaként, de elmondása szerint az utóbbi időben eluralkodott az arra vonatkozó akarat, hogy "minél több embert félreállítsanak".

"Laurent Rossi egyedül akar tündökölni a rivaldafényben, engem viszont mindig is az érdekelt, hogy tagja lehessek egy csapatnak, amelyben meghallgatnak és részt tudok venni bizonyos döntések meghozatalában" – mondta Prost, hozzátéve, hogy

a munkavégzés akkor már nem okoz örömet, amikor "a főnök a versenypályára érkezve még csak nem is köszön".

"Nincs már meg a tisztelet, és ez így nem működhet tovább" – jelentette ki az 1985-ben, 1986-ban, 1989-ben és 1993-ban F1-es világbajnok Prost.

A Renault 2016 óta van jelen ismét gyári csapatként a Forma-1-ben, az Alpine nevet az előző idényben vette fel. Az istálló nemrég megvált Marcin Budkowski csapatfőnöktől, akinek utódja sajtóértesülések szerint az Aston Martintól január elején távozó Otmar Szafnauer lesz.

Az Alpine tavaly ötödik lett a konstruktőrök vb-pontversenyében, az egyéni rangsorban pedig a kétszeres vb-győztes Fernando Alonso a 10., a 2021-es Magyar Nagydíjat megnyerő Esteban Ocon pedig 11. volt.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×