eur:
395.7
usd:
372.07
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Nézőszám-korlátozást vezetnek be két forduló erejéig a Serie A-ban

Az olasz labdarúgó-bajnokságban szereplő húsz klub egyhangúlag megszavazta, hogy a soron következő két fordulóban legfeljebb 5000 néző tekinthessen meg egy mérkőzést a helyszínen az emelkedő koronavírus-fertőzések megfékezése érdekében.

Az olasz kormány jelenleg is érvényben lévő döntése értelmében a stadionok a befogadóképességük 50 százalékáig használhatók, de a Serie A egyesületeinek döntése ezt felülírja és jóval alacsonyabb létszámot engedélyez.

Az érintett két forduló a bajnokság 22. és 23. köre, azaz a jövő hétvégén, valamint a január 21-23. között sorra kerülő találkozók.

A vasárnapi 21. fordulóban még a stadionok kapacitásának 50 százaléka használható, ahogyan a szerdai Olasz Szuperkupán, az Internazionale-Juventus összecsapáson a milánói San Siro is a befogadóképességének feléig lesz megtölthető szurkolókkal.

A Serie A előző fordulójában négy mérkőzést kellett törölni a helyi egészségügyi hatóságok döntése értelmében, a vasárnapra kiírt Cagliari-Bologna és Udinese-Atalanta összecsapásokat pedig biztosan elhalasztják. A Torino-Fiorentina meccset nagy valószínűséggel hétfőn rendezik vasárnap helyett.

A Serie A-ban szereplő csapatok játékosai és szakmai stábtagjai között csaknem 100 koronavírusteszt hozott pozitív eredményt az elmúlt hetekben. A nézőknek a stadionokban kötelező az FFP2-es arcmaszkok viselete.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×