eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
BUDAPEST, HUNGARY - OCTOBER 09: Hungary manager Marco Rossi speaks to media before the 2022 FIFA World Cup Qualifier match between Hungary and Albania at Puskas Arena on October 09, 2021 in Budapest, . (Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)
Nyitókép: Laszlo Szirtesi/Getty Images

Marco Rossi: ha nincs a magyarországi lehetőség, talán egy híd alatt lakom

A szövetségi kapitány elengedi a füle mellett a Premier League-ajánlatokat. A magyar nyelvhez szerinte nem eléggé intelligens.

Karácsonyi interjút adott a Digi Sport tévének Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Hullámzó éve volt, hiszen a remek Eb-szereplés után kétszer is kikapott a nemzeti tizenegy Albániától, miközben idegenben 1-1-re végzett Angliával, és győzni tudott Lengyelországban.

"Az Európa-bajnokság után azt gondoltam, a közös álmunk válóra válhat. Hittem benne, hogy versenyképesek lehetünk Angliával és Lengyelországgal szemben. És igazam lett. Szereztünk ellenük öt pontot, s bár tudtam azt is, hogy Albánia kemény ellenfél lehet, azzal nem számoltam, hogy kétszer kikapunk tőlük” - mondta.

Bántották ezért a szurkolóktól érkezett kritikák.

"Sokan támadtak anyagi oldalról megközelítve az esetet. A pénzről beszéltek egy olyan helyzetben, amely számomra egyáltalán nem erről szól. Magyar szövetségi kapitánynak lenni nem pénzkérdés a számomra! Háromszor, négyszer több pénzt kereshettem volna máshol. A Premier League-ből és a Chamionshipből is voltak ajánlataim, de visszautasítottam ezeket az Eb után. El tudja képzelni, milyen pénzekről beszélünk?"

Aztán meglepte, hogy miután kikaptak az albánoktól, három napra rá döntetlent játszottak a Wembleyben.

"Senkivel nem beszéltünk, nem volt vezetői találkozó, semmi. A srácok három nap alatt újra elértek egy szintre, egy olyan csapat ellen, amely meg akart verni bennünket. Emlékszem az összes kritikára, amelyet Gareth Southgate-nek el kellett viselnie. Sokan azt akarták, hogy rúgják ki - azt az embert, aki az Eb-döntőbe vitte Angliát. El kell fogadnunk, hogy a mi munkákhoz ez hozzátartozik.

Ha nyersz, jó edző vagy, ha veszítesz, idióta."

Rossi szerződése 2025-ben jár le a válogatott élén, ő pedig nem zárja ki, hogy újra az NB I-ben dolgozzon majd.

"Magyarország megadta nekem a lehetőséget, hogy rendes vezetőedző lehessek. Ha nincs ez a lehetőség, elképzelhető, hogy valamelyik híd alatt lennék Olaszországban. Nincs annyi híd ott, mint Magyarországon, de biztosan találtam volna egyet. Az érzéseim mindig is különlegesek lesznek Magyarország iránt."

Próbálkozik a nyelv elsajátításával is, de ez "valahogy nagyon bonyolult, lehet, nem vagyok elég intelligens".

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×