eur:
395.1
usd:
370.75
bux:
65116.7
2024. április 19. péntek Emma
A bajnoki trófea a labdarúgó Nemzetek Ligájában játszott Spanyolország – Franciaország döntőmérkőzés előtt Milánóban 2021. október 10-én.
Nyitókép: A bajnoki trófea a labdarúgó Nemzetek Ligájában játszott Spanyolország - Franciaország döntőmérkőzés előtt Milánóban 2021. október 10-én. MTI/EPA/ANSA/Matteo Bazzi

Az UEFA bevonná a CONMEBOL-t is a Nemzetek Ligájába

Újabb üzenet a FIFA-nak a kétévenkénti vb-rendezés ügyében.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a jövőben bevonná a Nemzetek Ligája-sorozatba a dél-amerikai szövetség (CONMEBOL) csapatait is.

Az UEFA pénteki közlése szerint a két szervezet tárgyalásokat folytat az együttműködésről - ezzel is közvetítve a nemzetközi szövetség (FIFA) felé véleményüket a kétévenkénti vb-rendezésről.

Az UEFA és a CONMEBOL a héten együttműködési megállapodást írt alá arról, hogy nem támogatja Gianni Infantino FIFA-elnök nagyszabású, a versenynaptár megreformálásáról szóló tervét. Azt is közölték, hogy még nem született konkrét döntés az összevont Nemzetek Ligájáról.

A sajtó szerint ugyanakkor - amennyiben sikerül megegyezni - a tíz dél-amerikai válogatott 2024-től csatlakozhatna az NL-hez. A terv az, hogy a hat legjobb csapat az A divízióba kerülne - amelyben a következő kiírásban a magyarok is szerepelnek -, a maradék négy pedig a B divízióba.

A két szervezet szerdán jelentette be, hogy június 1-jén, Londonban megrendezi a "döntő döntőt" (Finalissima), az Európa-bajnok olasz és a Copa América-győztes argentin válogatott összecsapását.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×