eur:
392.89
usd:
366.33
bux:
66861.39
2024. április 25. csütörtök Márk
Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke az úszók országos bajnokságán a Debreceni Sportuszodában 2019. március 30-án.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Wladár Sándor: így válnak egyre jobbá és jobbá az úszóink

Csütörtöktől Abu-Dzabiban rendezik az idei év egyik utolsó nagy sporteseményét, a rövidpályás úszó-világbajnokságot. A szokottnál kisebb magyar csapat vesz részt az eseményen, az Európa-bajnokságon parádézó Szabó Szebasztián tovább folytathatja remek sorozatát a 25 méteres medencében. A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka kihagyja ezt az eseményt, és már a jövő évi világbajnokságra készül – jelezte az InfoRádiónak Wladár Sándor, a magyar szövetség elnöke.

Wladár Sándor elmondása szerint Hosszú Katinka nagyon keményen beleállt a felkészülésbe, azzal együtt, hogy bevallottan nehéz számára újra felvenni a régi ritmusát. De tisztában van azzal, hogy jó eredményekre csak úgy lesz képes, ha ugyanúgy megszakad, mint 2015-ben vagy 2016-ban is tette – fogalmazott az úszószövetség elnöke.

A szakember szerint a háromszoros olimpiai bajnok úszónő nagyon akar, és komoly elvárásokat tűzött ki maga elé. „Hogy esetlegesen egyszer majd hogyan hagyja abba, az annak a függvénye lesz, hogy ezeket a nem publikus elvárásokat hogyan tudja teljesíteni” – jegyezte meg Wladár Sándor, aki egyébként abban állapodott meg Hosszú Katinkával, hogy januárban Tenerifére utazik edzőtáborba, majd világbajnokságon és Európa-bajnokságon is rajtkőre állna, hogy behúzza azt a néhány érmet, amit még szeretne.

Csütörtöktől Abu-Dzabiban rendezik a rövidpályás világbajnokságot, itthon, Győrben pedig a nagymedencés versenyen bizonyíthatnak majd azok, akik már biztosítani akarják a helyüket a 2022-es nagy eseményeken. Wladár Sándor előbbivel kapcsolatban azt mondta, helyezések és érmek tekintetében hasonlókat vár a csapattól, mint a kazanyi Európa-bajnokságon, ahol például Szabó Szebasztián „csak behúzott három aranyérmet”.

A Magyar Úszó Szövetség elnöke egyetértett azzal, hogy a fiataloknak nehezebb feladatuk lehet majd Abu-Dzabiban, mint egy Európa-bajnokságon. Ugyanakkor arra is emlékeztetett, hogy a rövidpályás ob-n 400 vegyesen olyan időket úsztak, hogy azzal „simán fel lehet állni a dobogóra”. Ezért is lett a korábban meghirdetett válogatás felülbírálva, esélyt kínálva többeknek, hogy „hátha”, illetve, hogy próbálják ki magukat élesben – magyarázta Wladár Sándor.

A szakember végezetül megjegyezte, hogy a Covid alatt/után minden verseny egy élmény és egy lehetőség a gyakorlásra, a jövőre való felkészülésre, még ha egy rövidpáláyás vb soha nem lesz olyan, mint egy hosszúpályás világbajnokság. Ezért úgy véli, minél nagyobb és erősebb csapattal kell szerepelni, minél több lehetőséget biztosítva az úszóknak, mert ezzel válnak egyre jobbá és jobbá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×