eur:
394.24
usd:
370.19
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Dibusz Dénes ferencvárosi kapus véd az Európa-liga csoportkörében, a G csoport hatodik fordulójában a Bayer Leverkusen ellen játszott mérkőzésen a Groupama Arénában 2021. december 9-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

A Leverkusen legyőzésével búcsúzott a Ferencváros az Európa-ligától

A Ferencváros Aissa Laidouni a hajrában fejelt góljával 1-0-ra legyőzte a csoportelső Bayer Leverkusent az Európa-liga utolsó fordulójában. A zöld-fehérek a negyedik helyen zárták a csoportot, de szépen búcsúztak.

A mérkőzést élőben tudósítottuk, ez alább visszaolvasható.

A hazai szurkolók annak ellenére élőképpel, némi pirotechnikai bemutatóval és kiváló hangulattal várták kedvenceiket, hogy a mérkőzésnek már nem volt tétje a presztízsen kívül, mivel az eredménytől függetlenül biztos volt, hogy a német csapat csoportelsőként, míg a magyar bajnok csoportutolsóként zár.

A zöld-fehérek ezt meghálálva igencsak elszántan kezdtek, az első helyzetet is ők hagyták ki. A rivális is felszabadultan futballozott, így nyílt sisakos küzdelem alakult ki, mindkét fél előtt adódtak lehetőségek, az első bravúrt Dibusz mutatta be bő negyedóra elteltével. A játékrész derekánál a tartalékos összeállításban is rendkívül erős gyógyszergyáriak magukhoz ragadták az irányítást. A szünet előtti időszakra ha az iram nem is, de a színvonal valamelyest visszaesett, a szüntelenül éneklő szurkolók közben azzal emlékeztek a napokban elhunyt énekesre, Kóbor Jánosra, hogy az Omega Gyöngyhajú lány című számát is dalolták.

A folytatásban ismét energikusabban vetette magát a küzdelembe a Ferencváros, de ígéretes támadásai végén rendre hiba csúszott az utolsó passzokba, így komoly helyzet nem alakult ki. A Leverkusen gyors ellenakciói viszont kifejezetten veszélyesek voltak, Dibusznak több nagy védése is volt, tulajdonképpen az ő bravúrjainak köszönhette a magyar együttes, hogy nem került hátrányba. A vendégek kihagyott helyzetei számukra megbosszulták magukat, mert Laidouni fejesgólja végül győzelmet ért az FTC-nek.

Budapest, 2021. december 9.
Aissa Laidouni, a ferencvárosi gól szerzője az Európa-liga csoportkörében, a G csoport hatodik fordulójában játszott mérkőzésen a Groupama Arénában 2021. december 9-én. Ferencváros-Bayer Leverkusen 1-0.
MTI/Koszticsák Szilárd
MTI/Koszticsák Szilárd

Az élő tudósítás

Az összeállítások. Ferencváros: Dibusz – Botka, S. Mmaee, Blazic, Kovacevic – Laidouni, Loncar, Zachariassen – Zubkov, Uzuni, Tokmac. Bayer Leverkusen: Lunjov – Retsos, Kossounou, Tapsoba, Sinkgraven – Aránguiz, Palacios – Amiri – Bellarabi, Alario, Paulinho.

Tokmac a második percben egy védelmi hiba után gólhelyzetbe került, de a vendégek újonc kapusa, az orosz Lunjov nagyszerűen robbant ki elé és menteni tudott. Pedig parádés kezdés lett volna egy gyors gól.

A 12. percben Dibusz szerencsétlenül, középre tenyerelte ki a labdát, Amiri jó helyzetből a kapu fölé lőtt.

A következő percek mezőnyjátékkal teltek, a Leverkusen uralja a játékot, mezőnyfölényben futballozik.

Bellarabi beemelte a labdát Dibusz kapujába, de előtte rátalpalt Blazic lábára, így „kifelé” következett szabadrúgás.

A meglehetősen eseményszegény játékrész hajrájában a Ferencváros kicsivel többet birtokolta a labdát, mint korábban, de helyzetig nem jutott.

Cserélt a Ferencváros a második félidőre, Tokmac helyére Ryan Mmaee állt be.

A Ferencváros lendületesen kezdte a második félidőt, adódtak lövő helyzetek, de Lunjovnak nem kellett labdához érnie.

Az 56. percben Paulinho lesen vette át a labdát, így aztán hiába talált be a Ferencváros kapujába, maradt a gól nélküli állás.

Laidouni 17 méteres lövése után kevéssel szállt a labda a kapu fölé.

A 68. percben Paulinho előkészítése után Amiri lőtt, Dibusz kézzel-lábbal védett, majd Kovacevic szögletre vágta a labdát.

Cserélt a Ferencváros, Zachariassen helyére Somália ment be.

A 78. percben Dibusz újra lábbal védett, ezúttal Paulinho elől.

A hajrára Vécsei Bálint váltotta Loncart.

Laidouni vezetést szerzett a Ferencvárosnak! A 82. percben Zubkov kitűnő beadása után meglepően könnyű gólt fejelhetett. 1-.0 a Fradinak.

Még egy ferencváros csata, Zubkov helyén Cabraja zárja a mérkőzést.

A németek támadnak, a Ferencváros védelme egyelőre állja a sarat.

A 90. percben Tah fejesét könnyen hárította a végig jól védő Dibusz Dénes.

Vége a mérkőzésnek, 1-0-ra nyert a Ferencváros.

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×