eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A győztes magyar válogatott tagjai, Albek Anna (b) és Kácsor Gréta (b2) a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság E csoportjának első fordulójában, a Magyarország - Szlovákia mérkőzés után a llíriai sportcsarnokban 2021. december 2-án. A magyar csapat 35-29-re nyert.
Nyitókép: Illyés Tibor

Női kézilabda - „a játék minden elemében dominálni szeretnénk”

A magyar női kézilabda-válogatott másodedzője adott helyzetjelentést Spanyolországból a szlovákok legyőzése után, a csehek elleni találkozó előtt.

A magyar női kézilabda-válogatott 35-29-re győzött Szlovákia ellen a spanyolországi világbajnokság első fordulójában. A találkozó az első félidőben szorosan alakult, aztán a szünet után egy 6-0-s sorozattal ellépett a magyar csapat.

„Egy debütáló mérkőzés egy felnőtt-világbajnokságon, sok fiatal játékossal kiszámíthatatlan. Azt tudtuk, hogy mi vagyunk a jobb csapat, csak az volt a kérdés, hogy ez mikor fog megmutatkozni. Örülünk, hogy nagyobb arányú győzelmet tudtunk aratni. Kellett várni egy fél órát, amíg önmagunkat tudtuk adni. Mindenki hozzá tudott tenni a csapat sikeréhez” – mondta az Infostart kérdésére Pigniczki Krisztina másodedző.

Kifejtette: a szünetben azt kérték, hogy azt játssza mindenki, amit megbeszéltek, ne egyénileg akarják megoldani a helyzeteket, hanem működjön, amire felkészültek,

A másodedző szerint továbbra is

lehet izgalom a játékosokban, csak a fontos, hogy ne menjen a teljesítmény rovására.

A keret pénteken délelőtt a regenerációra helyezte a hangsúlyt, aztán labdás edzéssel és videóelemzéssel folytatta, már a szombati, Csehország elleni találkozóra készülve.

„A saját játékunkat szeretnénk játszani. Gyorsak vagyunk, jók a szélsőink és az átlövőink. A játék minden elemében dominálni szeretnénk” – mondta Pigniczki Krisztina, aki szerint fontos lesz, a védekezés javuljon meccsről meccsre.

A korábbi világklasszis irányítónak edzőként ez az első világversenye a felnőtt válogatott mellett.

„Megható, hogy részese lehet a folyamatnak. Próbálok segíteni a lányoknak azzal, amit átéltem én is játékosként. Sok régi jó emléket lehet feleleveníteni.”

A női csapat szombat este fél 9-kor a csehekkel, majd hétfőn este a németekkel játszik a vb-n. A csoportból az első három jut a középdöntőbe.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×