eur:
389.7
usd:
363.8
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Az orosz Vlagyimir Golovin, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a női junior kézilabda-világbajnokság Magyarország - Brazília mérkőzésén a debreceni Főnix Csarnokban 2018. július 1-jén.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Golovin Vlagyimir: úgy kezdtünk, mintha nem ismernénk őket

A magyar női kézilabda-válogatott 35-29-re legyőzte csütörtökön a szlovák csapatot a spanyolországi világbajnokság csoportkörének első fordulójában.

A llíriai mérkőzés legeredményesebb magyar játékosa Klujber Katrin és Háfra Noémi volt hét-hét góllal, utóbbit választották a mezőny legjobbjának.

A magyarok szombaton Csehországgal, hétfőn Németországgal találkoznak, egyaránt 20.30-tól. A középdöntőbe az első három helyezett kerül, és magukkal viszik a másik két továbbjutó elleni eredményeiket. (A mérkőzésről ebben a cikkünkben számoltunk be.)

A meccs után Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány elmondta, számítottak rá, hogy nehéz mérkőzés lesz, hiszen a közelmúltban már játszottak a szlovákokkal.

"Tudtuk, mire képesek, és tudtuk, hogy nagyon jól küzdő csapatuk van, mégis úgy kezdtünk, mintha nem ismernénk őket.

Az első félidőben nagyon rossz volt a védekezésünk, igazándiból káoszhoz tudnám hasonlítani. A belső hármasunk akármilyen összeállításban játszott, nem volt hatékony, ezt a stresszfaktornak tudom be" - nyilatkozta az edző.

A második felvonásban némileg javult a kapusteljesítmény és a védekezés - bár a szlovák beálló még mindig sokszor szabadon maradt -, ennek köszönhetően gyors gólokkal egy hatos sorozatot produkáltak, amivel elléptek, és végül sikerült győzniük.

"Ha voltak is bizonytalanságok, Szikora Melinda védései adtak némi önbizalmat és stabilitást a játékunknak, ebből tudtunk építkezni" - mondta.

A védekezést a kapitány nagyon statikusnak látta, mert nagy helyek maradtak a védőfalban. Mint mondta, a következő mérkőzés előtt ezen dolgozniuk kell.

"Az út elején vagyunk, bízunk benne, hogy a játékunk lépésről lépésre javulni fog. Ma talán egy kicsit túlságosan izgultunk, de minden jó, ha jó a vége" - tette hozzá.

Golovin elárulta: nagyon nehezen élték meg a mérkőzést, mert az elmúlt napok nyoma bennük maradt. Ezzel arra utalt, hogy Janurik Kinga, Schatzl Nadine és Holanek Zoltán erőnléti edző is megfertőződött a koronavírussal.

A nyolc lövésből hét gólt szerzett Háfra Noémi úgy fogalmazott: örül neki, hogy túl vannak az első meccsen, ami egy kicsit izgulósra sikeredett, de a végig nagyon szépen harcoltak, ez kellett a sikerhez.

A mezőny legeredményesebb játékosa nyolc góllal a szlovákok csapatkapitánya, Bízik Réka lett, aki elmondta, a 33. percig nagyon jó kézilabdát játszottak, de utána volt egy ötperces periódusuk, amikor négyszer eladták a labdát, és kaptak négy gólt lerohanásból.

"Úgy érzem, ott ment el a meccs. Utána is mindent megtettünk, de a magyarok már tartották a különbséget, és az edzőnk úgy gondolta, lecseréli a kezdő sort és pihenőt ad nekünk" - nyilatkozta a Dunaszerdahely balszélsője.

A középdöntőbe a csapatok magukkal viszik a másik két továbbjutó elleni eredményeiket. A küzdelmek négy, egyenként hatcsapatos csoportban folytatódnak, innen az első két-két helyezett kerül a negyeddöntőbe. A csoportkörben a négyesek utolsó helyezettjei az Elnök Kupáért kiírt alsóházi rájátszásban folytatják szereplésüket.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×