eur:
368.78
usd:
344.59
bux:
48800.45
2023. június 7. szerda Róbert
Nyitókép: Pixabay

Koronavírus: már csak hatan voltak a Benfica ellenfelénél, félbeszakadt a mérkőzés – videó

Belenenses eleve csak kilenc játékossal, köztük két kapussal tudott kiállni.

A második félidő elején félbe kellett szakítani a szombati a Belenenses–Benfica portugál bajnoki labdarúgó-mérkőzést, miután az eleve kilenc emberrel kiálló hazai csapat hat játékosra fogyatkozott.

A koronavírus tizedelte házigazdák kezdőjében a kilenc futballista közül kettő kapus volt. A Benfica kihasználva az egyenlőtlen küzdelmet, a szünetig 7–0-s előnyre tett szert, majd a pihenő után a Belenenses már csupán hét emberrel tért vissza a pályára.

A találkozót akkor fújta le a játékvezető, amikor az újrakezdés után két perccel Joao Monteiro, a hazaiak középpályást játszó hálóőre leült a fűre, mondván, nem tudja folytatni a küzdelmet. A bíró a szabályok szerint járt el, nevezetesen, hogy egy csapatot legalább hét főnek kell alkotnia.

A Belenensest a hét elején érte el a koronavírus-járvány, miután a dél-afrikai Cafu Phete visszatért a gárdához válogatottjától, s pozitív lett a tesztje. Később

a klubnál összesen 17 esetet regisztráltak.

Az elnök, Rui Pedro Soares azt mondta, szerették volna elérni a Benfica elleni összecsapás halasztását, de nem jártak sikerrel az illetékeseknél.

"Mindannyiunk szégyene, hogy ma itt pályára kellett lépnünk" – kommentálta a történteket az egyesület vezetője.

A Benfica elnöke, Rui Costa is hasonló véleményen volt.

"Nekünk sem tetszett, hogy ilyen körülmények között kellett játszanunk, de minket is kényszerítettek. Nagyon sajnálom, ami ma történt. A portugál futball és az egész ország történetének sötét fejezete volt ez" – fogalmazott.

Ha szeret teljesen egyenlőtlen küzdelmet nézni, itt megteheti:

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×