eur:
392.91
usd:
355.66
bux:
72865.31
2024. szeptember 1. vasárnap Egon, Egyed
Roberto Mancini, az olasz labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya csapatának Firenze közelében tartott edzésén 2018. május 30-án. Olaszország nem szerepel a június 14-én kezdődő oroszországi világbajnokságon.
Nyitókép: MTI/EPA/Claudio Giovannini

Roberto Mancini: talán még a vb-t is megnyerjük

Nem tart a pótselejtezőtől az olaszok szövetségi kapitánya.

Roberto Mancini, az Európa-bajnok olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya változatlanul hisz abban, hogy együttese kiharcolja a jövő évi katari világbajnokságon való részvételt annak ellenére, hogy ehhez pótselejtezőt kell nyernie.

Az olaszoknak a selejtezősorozat utolsó két fordulója előtt remek lehetőségük volt arra, hogy megnyerjék csoportjukat, s ezzel automatikusan vb-résztvevők legyenek, de előbb Rómában 1-1-es döntetlent játszottak a svájciakkal, majd hétfő este Észak-Írország vendégeként gól nélküli döntetlennel zártak. Közben Svájc 4-0-ra verte a vendég Bulgáriát, ezzel megszerezte a csoport első helyét, az olaszok pedig másodikként végezve pótselejtezőre kényszerülnek.

Négy évvel ezelőtt Olaszország szinte nemzeti tragédiaként élte meg, hogy 1958 óta először nem sikerült kijutnia a vb-re, a pótselejtezős párharcban ugyanis a válogatott elbukott a svédekkel szemben.

"Biztos vagyok benne, hogy ott leszünk Katarban, sőt, talán még a vb-t is megnyerjük" - jelentette ki Mancini, hozzátéve, hogy most már a márciusi pótselejtezőre kell koncentrálniuk.

"Kár érte, mert már sokkal korábban biztosíthattuk volna a csoportelsőségünket"

- fogalmazott a kapitány.

Az európai pótselejtezők sorsolását jövő pénteken tartják Zürichben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.02. hétfő, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Újabb fordulat az orosz-ukrán konfliktusban - Háborús híreink szombaton

Az orosz-ukrán háború újabb fordulatot vett, miután Kijev katonai műveletet indított az oroszországi Kurszki területen. A NATO főtitkára, Jens Stoltenberg a Welt am Sonntag német hetilapnak adott nyilatkozatában reagált az eseményekre. Eközben pénteken késő este az oroszországi Belgorod városát ukrán támadás érte, ami öt halálos áldozatot követelt, és 46 ember sérült meg - jelentette be Vjacseszlav Gladkov, a térség kormányzója. Az incidens során 37 embert, köztük hét gyermeket kórházba kellett szállítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×