eur:
389.54
usd:
363.13
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság austini futamának, az Egyesült Államok Nagydíjának első szabadedzésén a Circuit of The Americas versenypályán 2021. október 22-én. A futamot október 24-én rendezik.
Nyitókép: Eric Gay

Bottas nyerte a sprintfutamot, övé az első rajtkocka

Valtteri Bottas, a Mercedes finn pilótája nyerte a sprintfutamot a Forma-1-es Brazil Nagydíj szombati napján, így a vasárnapi versenyt ő kezdheti majd meg az első rajtkockából.

A 32 éves Bottas idén harmadszor, pályafutása során pedig már 20. alkalommal kezdhet futamot a pole pozícióból.

A sprintfutamon Bottas mögött a világbajnoki pontversenyt vezető Max Verstappen (Red Bull) ért célba másodikként, Carlos Sainz Jr. (Ferrari) pedig harmadikként, így övék lesz vasárnap a második és a harmadik rajtkocka.

A szabálytalan hátsó szárny miatt kapott büntetése nyomán csak a 20. helyről rajtoló, címvédő és hétszeres vb-győztes Lewis Hamilton (Mercedes) ötödik lett a 24 körös szombati viadalon, de a versenyautójának motorelemcseréi miatt szintén van egy büntetése, így vasárnap a 10. pozícióból kezdi majd meg a futamot.

A Brazil Nagydíj vasárnap 18 órakor kezdődik.

Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×