eur:
394
usd:
369.14
bux:
65785.59
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
A 2022-es férfi kézilabda-Európa-bajnokság egyik helyszíne, a Budapest-Népliget autóbusz-pályaudvar szomszédságában épülő, átadás előtt álló Budapesti Multifunkcionális Sportcsarnok fénypróbája 2021. november 8-án.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Nyitás előtti helyzetkép a főváros legújabb arénájából

December közepén adják át a Budapesti Multifunkcionális Arénát, mondta a létesítmény hétfő esti külső fénypróbáján Bardóczy Gábor, a januári férfi kézilabda Európa-bajnokság kormánybiztosa.

"Amikor a Magyar Kézilabda Szövetség 2018 nyarán Szlovákiával közösen elnyerte az Európa-bajnokság rendezési jogát, csak reménykedtünk benne, hogy 2021-ben majd itt állhatunk egy vadonatúj, modern multifunkcionális csarnok mellett, amelyben megrendezhetjük az Európa-bajnokság egyik csoportját, illetve további mérkőzéseit, most pedig egy újabb lépést tettünk afelé, hogy januárban megnyithassunk a kontinenstornát" - mondta az eseményen Bardóczy.

Miközben a létesítmény - egyedülálló külső világítása révén - piros, fehér és zöld színbe öltözött a fénypróba erejéig, a kormánybiztos elmondta, hogy a csarnokot december közepén adják át. Reményét fejezte ki, hogy januárban minél többen szurkolhatnak a helyszínen a magyar válogatottnak, amely története során először léphet pályára hazai környezetben világversenyen.

  • Az 50 ezer négyzetméter alapterületű, 20 022 fős befogadóképességű népligeti létesítmény építése két évvel ezelőtt kezdődött.
  • A külső fényekért 2800 világítótest, 3300 méter hosszú ledcsík és egy 700 négyzetméter felületű kivetítő felelős.

A 24 csapatos kontinenstornán január 13. és 30. között 65 mérkőzést játszanak Budapesten, Szegeden, Debrecenben, Kassán és Pozsonyban.

A magyar válogatott

  • a B csoportban 13-án 20.30-tól Hollandiával,
  • 16-án 18 órától Portugáliával,
  • 18-án 18 órától Izlanddal találkozik az új budapesti csarnokban.

Mind a hat négycsapatos csoportból az első két helyezett jut a középdöntőbe, onnan pedig az első kettő kerül az elődöntőbe. Az új aréna az egyik középdöntő-csoportnak, majd az elődöntőknek, a döntőnek és a helyosztóknak is otthont ad.

Címlapról ajánljuk
Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×