eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
A debreceni Dzsudzsák Balázs gólöröme a labdarúgó Merkantil Bank Liga 38., utolsó fordulójában játszott Debreceni VSC - Szombathelyi Haladás mérkőzésen a debreceni Nagyerdei Stadionban 2021. május 16-án.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Őrült meccsen fordított a Debrecen - eredmények, tabella

Az első félidőben még 3-1-es vesztésre állt a Honvéd ellen, aztán jött a "vihar". A nap két másik mérkőzésén paksi és újpesti vereség született.

A hazai csapat öt nyeretlenül megvívott bajnoki mérkőzés után tudott győzni, a fővárosiak pedig sorozatban negyedszer kaptak ki.

Másodszor irányította a hazai csapatot megbízottként Jeremiás Gergő, aki Huszti Szabolcs és Toldi Gábor múlt heti távozása után került a vezetőedzői pozícióba, míg a vendégeknél Szamosi Tamás pályaedző meccselt, mivel Horváth Ferenc öt sárga lapja miatt nem ülhetett a kispadra.

Nem esett egymásnak a két csapat, bő tíz perc után azonban a Honvédnak akadt egymás után két helyzete is. A félidő közepén egyértelmű fölénybe került a vendég együttes, amely büntetőből szerzett vezetést. Mezgrani tört a 16-oson belülre, Deslandes rálépett a lábára, a játékvezető továbbot intetett, de a VAR jelzésére később visszanézte az esetet, majd megítélte a 11-est. A Honvéd három perc múlva akcióból is eredményes volt, ezzel nehéz helyzetbe került a Debrecen, amely addig sem nagyon tudott támadásokat vezetni, ötlettelenül játszott és gyakorlatilag nem volt kapura lövése. Büntetőből azonban csakhamar visszajött a mérkőzésbe, de nem sokáig örülhetett a szépítésnek, mert a ráadásban a Honvéd egy gyors kontrából visszaállította a kétgólos különbséget.

A hazaiaknál három csere történt a támadójáték erősítése érdekében: a második félidőt már az Ugrai, Tischler, Németh csatártrió kezdte. Nagyon gyorsan összejött az egyenlítés, előbb Ugrai tekert pazar gólt, majd Dzsudzsák vette be távolról Szappanos kapuját. Nem sokkal később már a hazaiaknál volt az előny Deslandes fejesével, majd Németh fejezett be egy pontos akciót.

Az első félidőben elképzelés nélkül, bátortalanul játszó Debrecen a másodikra nagyon feljavult, egy páratlanul hatékony negyedórában négy gólt szerezve gyűjtötte be a három pontot.

A Puskás Akadémia hazai pályán 2-1-re legyőzte a sereghajtó Újpestet. A felcsúti együttes így már hat bajnoki meccs óta veretlen és sorozatban öt győzelemnél jár, míg a fővárosi lila-fehérek három veretlenül megvívott összecsapás után kaptak ki ismét a bajnokságban.

Az első fél órában a vendégek voltak jobbak, a mezőnyjátékban is ellenfelük fölé nőttek és helyzetből is többet tudtak kialakítani. A szünet előtti hajrában feljavult a felcsútiak játéka, már nemcsak szabálytalanságokkal, hanem veszélyesebb támadójátékkal is felhívták magukra a figyelmet.

A gól nélküli első félidő és a szünet után nagy lendülettel kezdett bele a folytatásba a Puskás Akadémia, amely öt perc elteltével meg is szerezte a vezetést. Az előny birtokában a hazaiak átadták a kezdeményezés lehetőségét az Újpestnek, amely sorra dolgozta ki a helyzeteket, de a felcsúti kapuban Markek Tamás bravúros védésekkel akadályozta meg, hogy a lila-fehérek egyenlítsenek. Az utolsó percek eseménydúsan teltek, előbb ugyanis a ráadás első percében a hazaiak, majd az utolsó pillanatban a vendégek rúghattak tizenegyest, utóbbit hosszas videobírózás után ítélte meg a játékvezető. A büntetők közül mindkettőt értékesítették, így a három pont a felcsútiaknál maradt.

A Mezőkövesd 2-1-re nyert a vendég Paks ellen. A hazaiak így otthon továbbra is veretlenek a mostani szezonban, míg a Paks sorozatban az ötödik meccsén nem tudott nyerni, ezek közül négyet elvesztett.

Lendületesen kezdett mindkét csapat, itt is, ott is adódtak helyzetek, sőt, egy-egy kapufa is Calcan, illetve Ádám lövése után. A veszélyesebb lehetőségeket a hazaiak alakították ki, akik egy szögletet követően meg is szerezték a vezetést. A bekapott gól még aktívabbá tette a vendégeket, közelről és távolról is próbálkoztak bevenni Tordai kapuját, jó ideig azonban sikertelenül. Az első félidő végén aztán egy jól kijátszott támadásból Sajbán egyenlített, így döntetlenről indult a második játékrész.

A folytatásban változatlanul mindkét fél a támadásokra helyezte a hangsúlyt, s bár újabb gól sokáig nem esett, Ádám - egy remek szabadrúgásvariáció után - ismét a kapufát találta el. A nagy iram miatt a hajrára fáradni kezdett a Paks, a Mezőkövesd viszont bírta a tempót, s egy nagyszerű kiugratás végén Jurina ismét megszerezte a házigazdáknak a vezetést. Az utolsó percekben a vendégek mindent elkövettek az egyenlítésért, de a szervezetten védekező mezőkövesdiek az útjukat állták. A végén Jurina még kihagyott egy ziccert, de a Mezőkövesd így is otthon tartotta a három pontot.

Eredmények

Mezőkövesd Zsóry FC-Paksi FC 2-1

Debreceni VSC-Budapest Honvéd 5-3

Puskás Akadémia FC-Újpest FC 2-1

pénteken játszották:

MTK Budapest-Gyirmót FC Győr 0-3

vasárnap játsszák:

Kisvárda Master Good FC- Ferencvárosi TC 15.30

MOL Fehérvár FC-Zalaegerszeg 17.30

A tabella

1. Puskás Akadémia FC 11 8 1 2 18-11 25 pont

2. Kisvárda Master Good 11 7 2 2 20-10 23

3. Ferencváros 10 7 1 2 20- 9 22

4. Mezőkövesd Zsóry FC 12 5 3 4 17-20 18

5. MOL Fehérvár FC 11 4 5 2 13-11 17

6. Paksi FC 12 4 2 6 28-26 14

7. ZTE FC 11 4 2 5 17-25 14

8. Budapest Honvéd 12 4 1 7 21-25 13

9. Debreceni VSC 12 3 4 5 25-23 13

10. Gyirmót FC Győr 12 3 3 6 14-20 12

11. MTK Budapest 12 3 3 6 10-16 12

12. Újpest FC 12 1 5 6 14-21 8

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×