eur:
392.84
usd:
366.55
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
BARCELONA, SPAIN - JUNE 10: Coach Xavi Hernandez attends Campus Xavi HernĂĄndez by Santander at Work Cafe on June 10, 2021 in Barcelona, Spain. (Photo by Miquel Benitez/Getty Images)
Nyitókép: Miquel Benitez/Getty Images

Eldőlt: Xavi ül a Barcelona kispadjára, de volt három követelése

Egy katari egyesülettől érkezik a 41 éves klublegenda.

A klub korábbi kiváló középpályása, Xavi Hernandez lesz a spanyol labdarúgó-bajnokságban kilencedik helyen álló FC Barcelona vezetőedzője.

A 41 éves szakember

eddig az al-Szadd együttesét irányította,

de pénteken a katari egyesület közölte, hogy Xavi elhagyja a csapatot a Barcelona kedvéért. A katalán klubnak ki kell vásárolnia 2023-ig érvényes szerződéséből a játékosként világ- és Európa-bajnok szakvezetőt, a katalán Sport úgy tudja, hogy a Barcelona ötmillió eurót fizet a katari klubnak.

Az Onze úgy értesült, hogy első körben Xavinak, aki kevesebbet keres majd a Camp Nouban, mint eddigi munkahelyén, három alapvető követelése volt a tárgyalásokon. Egyrészt teljesen át akarja alakítani a csapat orvosi hátterét, így vélhetően visszatérhet a korábbi csapatorvos, Ricardo Pruna is. Másrészt vinni akarja magával a teljes edzői stábját Katarból, így még heten költöznek majd (vissza) Barcelonába, köztük a két közvetlen segítője, Óscar Hernández és Sergio Alegre. Harmadrészt bele akar szólni az átigazolásokba, így ragaszkodik Ousmane Dembele megtartásához, és januárban szeretné megerősíteni a keretet, például Raheem Sterling leigazolásával.

A Barcelona kispadjáról múlt csütörtökön menesztették a holland Ronald Koemant, azóta a megbízott Sergi Barjuán irányításával a bajnokságban az Alavéssel 1-1-es döntetlent játszott, a Bajnokok Ligájában a Dinamo Kijev otthonában pedig 1-0-ra győzött a gárda.

Xavi, aki a spanyol válogatottal világ- (2010) és két Európa-bajnoki aranyat (2008, 2012) szerzett, 1998 és 2015 között 25 trófeát, közte nyolc spanyol bajnoki címet, három Király Kupát és négy Bajnokok Ligáját nyert a Barcelonával. Távozását követően 2019-ig a katari klub játékosa volt, ezt követően lett az arab együttes trénere. A tavalyi szezonban a csapat kupákat nyert, s Katar bajnoka lett úgy, hogy egyetlen meccset sem veszített el.

Xavi

feladata elsősorban az lesz, hogy kivezesse a Barcelonát abból a válsághelyzetből,

amelybe az egyesület került, amióta a hatszoros aranylabdás Lionel Messi a nyáron a Paris Saint-Germainhez szerződött.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×