eur:
393.77
usd:
365.12
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
BERLIN, GERMANY - OCTOBER 02: Roland Sallai of Freiburg runs with the ball during the Bundesliga match between Hertha BSC and Sport-Club Freiburg at Olympiastadion on October 02, 2021 in Berlin, Germany. (Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images)
Nyitókép: Alexander Hassenstein

Megsérült Sallai Roland a magyar rangadón

Dárdai Pál csapata Frankfurtban győzött, Novothny Soma debütált.

Sallai Roland csapata, a Freiburg, 1-1-es döntetlent ért el otthon a három magyar válogatott játékost foglalkoztató RB Leipziggel a német labdarúgó-bajnokság nyolcadik fordulójában.

Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik a kezdőcsapatban kapott helyet a vendégeknél, míg a hazaiaknál Sallai kispados volt az első félidőben. Egyenlő erők küzdelmében a lipcseiek Emil Forsberg büntetőjével a 32. percben szerezték meg a vezetést. A tizenegyest érő szabálytalanságot Nkunkuval szemben követték el, akit Szoboszlai látványos sarkazással játszott meg a tizenhatos vonalánál középen.

A második felvonásra érkezett a Freiburg magyar támadója, aki nagy lendülettel vetette bele magát a küzdelembe, amelyben mindkét együttes győzelemre játszott és a támadójátékot erőltette. A Freiburg egyenlítését követően - ami a dél-koreai Dzsong Vu Jong érdeme volt - Sallai Orbánnal ütközött, majd a földre került. A játékot rövid ápolás után folytatta ugyan, de nem maradhatott végig a pályán, öt perccel később lecserélték. A hajrában Szoboszlai helyett is érkezett egy társ a pályára, míg Gulácsi bravúrja is kellett ahhoz, hogy ne változzon az eredmény.

Novothny Soma győztes meccsen mutatkozott be a ligában, csapata, a Bochum 1-0-ra nyert a Greuther Fürth vendégeként. A magyar légiós a 93. percben állt be.

A Dárdai Pál irányította Hertha 2-1-re nyert Frankfurtban, a berliniek öt vereség mellett harmadszor győztek a szezonban.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×