eur:
393.21
usd:
367.89
bux:
65949.18
2024. április 24. szerda György
Hungary fans in the stands during the 2022 FIFA World Cup Qualifying match at the Puskas Arena, Hungary. Picture date: Thursday September 2, 2021. (Photo by Attila Trenka/PA Images via Getty Images)
Nyitókép: Attila Trenka - PA Images/Getty Images

Kétéves kitiltást kaptak a magyar–angol rendbontói

Akiket nem tudtak azonosítani a Puskás Arénában, azok után a rendőrség nyomoz.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség vizsgálatot indított még a szeptember 2-i Magyarország–Anglia labdarúgó-világbajnoki selejtező után, és rasszista megnyilvánulások miatt két zárt kapus mérkőzéssel büntette, valamint 200 ezer svájci frank megfizetésére kötelezte az MLSZ-t.

A magyar szövetség akkor közölte, kitiltásra számíthatnak a rendbontó szurkolók. Most a rangado.24.hu megkérdezte az MLSZ-t, és kiderült, már több szurkolót is azonosítottak.

"Azok a rendbontók, akiket a biztonsági szolgálat a helyszínen azonosított, a sporttörvény rendelkezései alapján, a sportrendezvények látogatásától két évre kizárásra kerültek. Azon rendbontók esetében, ahol a helyszíni azonosítás nem volt megoldható, feljelentésre és hatósági eljárás lefolytatására volt szükség, a rendőrség több forrásból beszerzett bizonyítékok alapján folytatja a nyomozást" – válaszolta Sipos Jenő, a szövetség szóvivője.

Ha a FIFA fegyelmi döntése jogerőre emelkedik,az MLSZ polgári peres eljárás keretében a bizonyítottan rendbontókra hárítja a pénzbüntetést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×