eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pexels.com/Markus Spiske

Pau Gasol nem kosárlabdázik többé - videó

23 évig volt élsportoló a spanyolok világ- és Európa-bajnoka.

Bejelentette visszavonulását Pau Gasol, a spanyolok világ- és Európa-bajnok kosárlabdázója.

"Nehéz döntést hoztam meg 23 évnyi élsport után, de alaposan átgondoltam" - közölte kedden a 41 esztendős sztár, aki a nevelőegyesületében, a Barcelonában fejezte be pályafutását. A katalánokhoz februárban tért vissza, és tavasszal az azóta a Real Madridhoz szerződött Hanga Ádám klubtársa volt.

A 216 centis center csaknem húsz évet töltött az észak-amerikai bajnokságban (NBA), ahol a Los Angeles Lakersszel két bajnoki címet nyert.

Gasol - akit sokan minden idők legjobb spanyol kosarasának tartanak - karrierjét a katalánoknál kezdte, majd 2001-ben igazolt az NBA-be, ahol a Lakers mellett megfordult a Memphis Grizzliesnél, a Chicago Bullsnál, a San Antonio Spursnél és a Milwaukee Bucksnál is. Hat NBA All Star-gálán szerepelt, olimpiákon pedig két ezüst- és egy bronzérmet gyűjtött. Augusztusban beválasztották a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) sportolói bizottságába.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×