eur:
393.91
usd:
365.01
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Kylian Mbappé a francia válogatott edzésén a Puskás Arénában 2021. június 18-án. A koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjában szereplő francia válogatott Magyarország ellen lép pályára június 19-én Budapesten.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Mbappé elmondta, miért akart távozni

A Real Madrid csábította a világbajnok csatárt, de a PSG hajthatatlan volt.

Kylian Mbappé, a Paris Saint-Germain világbajnok labdarúgója először beszélt a nyilvánosság előtt arról, hogy a nyáron el akarta hagyni klubját.

"Július végén mondtam, hogy menni akarok" - árulta el az RMC Sport rádiónak nyilatkozva. - "Az álláspontom világos volt, azt mondtam, távozni akarok, és ezt elég korán megtettem" - folytatta.

Miközben a nemzetközi sajtó rendszeresen cikkezett Mbappé elvágyódásáról, a 22 éves támadó csak most nyilvánult meg a témában, annak nyomán, hogy augusztusban meghiúsult az átigazolása a Real Madridhoz, amely állítólag akár 200 millió eurót is kifizetett volna érte. A PSG nem volt partner a klubváltásban, Mbappé pedig - aki még mindig nem írta alá szerződéshosszabbítását - elismerte, hogy ezután azt mondta: "ha nem akarjátok, hogy menjek, maradok".

Hozzátette: nem igaz az, hogy hat-hét szerződéshosszabbítási ajánlatot visszautasított volna, és az sem, hogy az átigazolási időszak végéig kivárt volna csak azért, hogy kierőszakolja klubváltását.

Mint mondta, azért kérte, hogy engedjék el, mert

miután eldőlt számára, hogy nem szeretne maradni, azt akarta, hogy a PSG kapjon érte pénzt és abból minőségi helyettesítőről tudjon gondoskodni.

"Ez egy olyan klub, amely sokat adott nekem, az elmúlt négy év során mindig boldog voltam itt és még most is az vagyok" - fogalmazott Mbappé, akinek a szerződése jövő nyáron jár le. Szerinte elég korán bejelentette szándékát ahhoz, hogy a klub is és ő is jól járjon, és egyetértésben váljanak el.

A csatár 2017-ben 145 millió euróért, valamint 35 milliós bónuszért került az AS Monacótól Párizsba.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Negyedik napja erősödik a forint

Negyedik napja erősödik a forint

Csütörtökön kezdetben az euróval és a dollárral szemben is gyengült a forint, utóbbival szemben nagyobb mértékben, később azonban valamelyest korrigált a magyar fizetőeszköz. Ma megjelent a Magyar Nemzeti Bank Inflációs jelentése, amelyben többek között azt írták, hogy a forint gyengélkedése és a szolgáltató cégek visszatekintő árindexálása is hozzájárul ahhoz, hogy a 3%-os inflációs  célt csak 2025-ben éri el a jegybank.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×