eur:
393.36
usd:
368.19
bux:
65982.54
2024. április 24. szerda György

Simán kikapott a Barcelona az Atléticótól

Az Atlético Madrid az első félidőben eldöntötte a Barcelona elleni rangadót, Thomas Lemar és Luís Suarez egy-egy találatával 2-0-ra nyert.

A bajnoki címvédő otthonában játszik a BL-ben vergődő, a bajnokságban még veretlen Barcelona. Joan Laporta elnök szerint mindenképpen marad Ronald Koeman a csapat élén.,

Az Atlético 14 pontos, a Barcelona 12, de a katalánok egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak eddig. A Barca tehát bizonyos szempontból jobban áll, mégis ott van edzőkérdés.

Vagy nincs is? Joan Laporta elnök a mérkőzés előtt azt nyilatkozta, a korábbi hírek ellenére biztosan maradhat Koeman a csapat élén. A holland egyébként eltiltása miatt nem irányíthatja legénységét a Wanda Metropolitanóban, első számú segítője, az ugyancsak holland Alfred Schreuder dirigál.

A két összeállítás. Atlético Madrid: Oblak – M. Llorente, Szavics, José Giménez, Hermoso, Carrasco – De Paul, Koke, Lemar – Luis Suárez, Joao Félix. Barcelona: Ter Stegen – Mingueza, R. Araújo, Piqué, Dest – F. de Jong, S. Busquets, Nico González – Gavi, Depay, Coutinho.

Az első bő negyedórában az Atlético játszott veszélyesebben, elsősorban Thomas Lemar és Joao Félix egy-egy lövése alapján állíapítható ez meg.

A 23. percben Joao Felix felvitte a labdát, Luis Suárezhez passzolt, aki egyből kiugratta Thomas Lemart, ő pedig a balösszekötő helyéről, 12 méterről bevette a Barcelona kapuját, 1-0.

Ellencsapásként négy perccel később Coutinho külsővel tíz centivel lőtt a jobb alsó sarok mellé.

De éles az Atléti is: Joao Félix pazar labdájából Luís Suárez, ziccerből, a bal sarok mellé lőtt.

Joao Felix és Luís Suárez is lement, Antoine Griezmann és Ángel Correa állt be. A támadószekciót tekintve most nincs azonos súlycsoportban az Atlético és a Barcelona.

A 30. percben Memphis Depay a felhők közül lefejelte a labdát, de Frenkie de Jong nem érte el, ez is nagy helyzet volt.

A 44. percben Joao Felix akcióba dobta Thomas Lemart, aki pontosa centerezett, Luis Suárez átvette a nem könnyen megszelídíthető labdát, aztán viszont könnyedén passzolt a bal alsó sarokba, 2-0. Az uruguayi szupersztár immár minden csapat ellen szerzett gólt a La Ligában, amelyik ellen csak játszott.

Félidőben két góllal vezet Simeone csapata.

Az Atlético fölényben játszik, de Coutinho előtt nagy helyzet adódott. Oblak nagyon jól jött ki elé, bravúrral védett.

A 64. percben Philippe Coutinho helyére beállt Ansu Fati.

Az ifjú csatár a 68. percben szabadrúgást harcolt ki, 18 méterre az Atlético kapujától. Nagyon fölé rúgta. Nincs már Messi, akivel ez szinte ziccernek számít. Két perccel később Griezmann elrobogott, de nem passzolt pontosan, pedig a túloldalon ziccerben érkezett a társ.

A Barcelona bedobta Luuk de Jongot és Riqui Puigot is.

Újabb cserék, de a játék képe nem változik.

A 85. percben már a harmadik kapuközeli szabadrúgást lőhette a Barcelona, Memphis Depay azonban nem találta el a kaput.

Vége a mérkőzésnek, az Atlético immár öt mérkőzés óta veretlen a Barcelona ellen.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×