eur:
389.8
usd:
363.76
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Pierre-Emerick Aubameyang, az Arsenal játékosa ünnepel, miután gólt szerzett a Liverpool ellen az angol labdarúgó Szuperkupáért játszott döntő mérkőzésen a londoni Wembley Stadionban 2020. augusztus 29-én.
Nyitókép: Pierre-Emerick Aubameyang, az Arsenal játékosa ünnepel, miután gólt szerzett a Liverpool ellen. MTI/AP/Reuters/Andrew Couldridge

Elképesztő adatok az észak-londoni futballderbi után

Különleges mérleget mutat a Tottenham eredménysora az észak-londoni derbi után. Éppen ellentéteset, mint a mérkőzést megnyerő Arsenalé.

Az ágyúsok, különösen az első félidőben mutatott remek játékuknak köszönhetően, 3–1-re nyerték a mindig nagy presztízscsatának is számító, Tottenham elleni mérkőzést. Smith Rowe a 12., Aubameyang a 27., Saka a 34. percben szerzett gólt. A Premier League megalapítása óta az Arsenal ilyen gyorsan még soha nem került háromgólos előnybe az észak-londoni derbin.

Hihetetlen a két csapat mérlege: a Tottenham az első három fordulóban csak nyert, mindannyiszor 1-0-ra. Ám azóta háromszor is kikapott, mégpedig úgy, hogy minden egyes mérkőzésen három gólt kapott. Hiába tartotta meg a csapat Harry Kane-t, a csapatkapitány még nem szerzett gólt a szezonban. A Spurs eddigi négy bajnoki góljából hármat Szon Heung Min lőtt.

A Premier League történetében korábban mindössze egy csapat akadt (1993 őszén az Everton), amely megnyerte az első három meccsét a szezonban, majd elveszítette a következő hármat. Nem biztató a Spurs híveinek, hogy a liverpooli kékek végül a tizenhetedik helyen zárták a szezont.

A Tottenhammal legutóbb 2003-ban fordult elő, hogy három egymást követő bajnoki mérkőzésén is három gólt kapott. 2020. október 25. után az Arsenal ismét megelőzi legnagyobb riválisát a bajnoki tabellán. Igaz, csak jobb gólkülönbséggel.

Pedig Mikel Arteta csapata az első három forduló után még pont nélkül szerénykedett, három vereséggel. Ám azóta fordult a kocka, a rossz sorozat (Brentford 0-2, Chelsea 0-2, Manchester City 0-5) után legyőzte a Norwich Cityt (1-0), a Burnley-t (1-0) és most a Tottenham Hotspurt (3-1). Nem kétséges, hogy a vasárnapi volt a legértékesebb eddigi sikere az idényben.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×