eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Milák Kristóf (b3) a 100 méteres pillangóúszás elődöntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizesközpontban 2021. július 30-án. Az úszó olimpiai csúccsal jutott a döntőbe.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Külön MÚSZ-fizetést kapnak a válogatott úszók - egy éven át

81 millió forint van erre a célra, 100-300 ezer forint közötti összegek jutnak majd célba.

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) az elnökség döntése alapján saját bevételeiből ösztöndíjat folyósít egy éven át a válogatott keret legeredményesebb versenyzőinek, összesen 81 millió forinttal támogatva őket.

A szervezet szerdai hírlevele kiemelte, a válogatott úszók eddig egyesületüktől, illetve a Gerevich-ösztöndíjból tehettek szert rendszeres bevételre - bár akad klub, amelyik nem ad fizetést -, most viszont megnyílik egy harmadik forrás is: a MÚSZ az elsők egyike az egyéni sportágak között, amely rendszeres támogatást ad a legeredményesebb válogatottaknak.

Az elnökség szerdai ülésén egyhangúlag támogatta Wladár Sándor elnök előterjesztését, amelynek értelmében a felnőtt világversenyeken (olimpia 1-8., vb 1-6., Eb 1-3. helyezett), illetve az utánpótlás-világversenyeken egyéni aranyérmes válogatott kerettagoknak havi rendszeres juttatást garantál, az eredmények függvényében nettó 100-300 ezer forintot.

"Ez forradalmi tett, óriási újítás, példátlan a sportág történetében,

és nem hiszem, hogy túl sok egyéni sportági szövetség segíti ilyen formában a versenyzőit" - kommentálta a döntést a közleményben Sós Csaba szövetségi kapitány.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×