eur:
392.9
usd:
366.35
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
A cseh Patrik Schick (b) ünnepel, miután megszerezte az első gólt a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának második fordulójában játszott Horvátország-Csehország mérkőzésen a glasgow-i Hampden Park stadionban 2021. június 18-án.
Nyitókép: A cseh Patrik Schick (b) ünnepel, miután megszerezte az első gólt a labdarúgó Európa-bajnokság D csoportjának második fordulójában játszott Horvátország-Csehország mérkőzésen. MTI/AP/AFP pool/Paul Ellis

Fradi-meccs előtt: a cseh Eb-sztár nem fér be a Leverkusen kezdőtizenegyébe

A Kicker, a legnagyobb múltú német sportmagazin egyértelműen fogalmazza meg a Bayer Leverkusen, illetve a Ferencváros esélyeit az Európa-liga 2021-es őszi első fordulójának csoportrajtja előtt. A lap citálja az egyik nagy fogadóiroda esélyszámait, ennek alapján a Leverkusen győzelme 1,50-es szorzóval, a döntetlen 6,75-tel, a Fradi győzelme 15-szörös pénzzel fizetne.

A szurkoló lehet, hogy másként látja az esélyeket, az elemző, ha – kiindulva a Fradi néhány korábbi nagyszerű nemzetközi teljesítményéből – vitathatja is az őrült nagy különbséget, azt el kell ismernie: a Bundesliga előző idényének hatodik helyezettje a favorit.

Már csak azért is, mert a Bayer Leverkusen szinte a legerősebb összeállításában állhat ki a mérkőzésre, felépült szinte minden sérült, s visszatérnek azok a dél-amerikai játékosok, akik a világbajnoki selejtezők késői „zárása” miatt a múlt héten, a Borussia Dortmund ellen elveszített bajnokin még hiányoztak.

A várható összeállításuk névsorát

Hradecky, Frimpong, Tah, Hincapie, Sinkgraven, Amiri, Demirbay, Diaby, Wirtz, Adli és Alario

alkotja, s ez egyben azt is jelenti, hogy az általunk a legértékesebb játékosnak tartott Eb-sztár, a cseh Patrik Schick nem lesz majd a kezdők között. A felsoroltak közül a finn válogatott, egyébként pozsonyi születésű Lukáš Hrádecký, a német válogatott Jonathan Tah, a Nationalelffel Konföderációs-kupa-győztes Kerem Demirbay és a korábbi francia válogatott Moussa Diaby érdemel külön kiemelést.

Meglepő, hogy a holland Bakkert, valamint a korábbi német válogatott Bellarabit csak a cserék közé számolják – de hát ez jelzi azt is, hogy milyen erős a keret. (Igaz, Bellarabi csupán egy bajnokin játszott eddig az idényben.)

A svájci Young Boystól érkezett edző, Gerardo Seoane eddig öt tétmérkőzésen (egy DFB-kupa-találkozón és négy bajnokin) irányította a csapatot,

ezek közül a Leverkusen csak egyen, az Union Berlin ellen nem szerzett legalább három gólt.

A Ferencvárosban Botka Endre és Somália is sérült, nincs a selejtezők után eligazolt Haratyin és a vezetőedző által fegyelmi okokból mellőzött Franck Boli sem. Várhatóan a

Dibusz – Wingo, Blazic, Kovacevic, Civic – Zachariassen (Zubkov), Laidouni, Vécsei – Tokmac – R. Mmaee, Uzuni

tizenegy kezdhet.

A találkozó 18.45-kor kezdődik a BayArenában, az M4 Sport közvetíti.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×