eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
MADONNA DI CAMPIGLIO, ITALY - JANUARY 11:  Former Formula One Champion Michael Schumacher of Germany waits his turn to take part on a skiing race during the WROOM F1 Press Meeting on January 11, 2008 in Madonna di Campiglio, Italy.  (Photo by Vladimir Rys/Bongarts/Getty Images)
Nyitókép: Vladimir Rys/Getty Images

Már látható a Schumacher-film – elkerülhette volna a síbalesetet

Szerdától elérhető a Netflix kínálatában az a dokumentumfilm, amely Michael Schumacher pályafutását dolgozza fel.

A film a hétszeres Forma–1-es világbajnok karrierjét állítja a középpontba, de most először mesél a család a pilóta súlyos síbalesetéről és az azt követő időszakról. A filmből kiderült, hogy a tragikus végkifejlettel végződő kiruccanás máshogy is alakulhatott volna, ha Michael eredeti tervénél marad – írja a hirado.hu.

Schumacher adrenalinfüggő volt, és az autóversenyzést pótolva olyan sportokban tette magát próbára, mint az ejtőernyőzés. A filmben szerepel például egy felvétel, ahol Dubaj felett hódol ezen szenvedélyének feleségével.

Azon a 2013-as decemberi hétvégén Michael szerint a hó nem volt optimális a síelésre a franciaországi Meribelben, és azt javasolta, hogy menjenek inkább Dubajba ejtőernyőzni. Végül azonban a sportoló úgy döntött, a síparadicsomban marad, és megpróbálja belőle kihozni a legjobbat.

Michael Schumacher 2013. december 29-én szenvedett súlyos fejsérüléseket, amikor a sípályáról lefutva egy köves részre érve elesett a francia Alpokban. Koponyaalapi törést és súlyos agyi traumát szenvedett – annak ellenére, hogy sisak volt rajta.

A síbaleset óta a nyilvánosság elől elzárva él Schumacher, a család nem árul el részleteket az állapotáról, a filmben a felesége, Corinna így nyilatkozik: "Nagyon hiányzik nekem, de nem csak nekem. A gyerekeknek, a családunknak, az édesapjának, körülötte mindenkinek. Úgy értem, mindenki hiányolja őt, miközben Michael nagyon is itt van. Máshogyan, de itt van, és erőt tudunk belőle meríteni."

Az autóversenyző rehabilitációja a mai napig is tart otthonában, svájci Vufflens-le-Château-ban. "Együtt vagyunk otthon, folytatódik a gyógyterápia, és mindent megteszünk azért, hogy Michael jobban legyen. Egyszerűen azért, hogy érezze, milyen összetartó család vagyunk" – mondta a felesége.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×