eur:
394.01
usd:
363.56
bux:
66169.03
2024. március 2. szombat Lujza
A kevert harcművészet (MMA) vezető szervezetének (UFC) korábbi bajnoka, a 44 éves brazil Vitor Belfort (b) küzd a 80-as, 90-es években a profi boksz két felső súlycsoportjában is világbajnok 58 éves amerikai Evander Holyfield ellen a Legends II elnevezésű ökölvívógálán a floridai Hollywoodban 2021. szeptember 11-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Cristobal Herrera Ulashkevich

Holyfield visszatérése két percig sem tartott

A meccs helyszíni kommentátora Donald Trump korábbi amerikai elnök volt.

A korábbi világbajnok amerikai Evander Holyfield technikai KO-val kikapott a brazil Vitor Belforttól a szombat este Hollywoodban rendezett profi ökölvívó-mérkőzésen.

A nyolcmenetesre tervezett mérkőzés csupán 1 perc 49 másodpercig tartott, mert az 58 éves Holyfield nem tudott mit kezdeni a kevert harcművészet (MMA) korábbi bajnoka, a 44 éves Belfort ütéseivel. Az amerikai - aki az 1980-as és 90-es években cirkáló- és nehézsúlyban is begyűjtötte az összes nagy világszervezet vb-övét - már a meccs elején padlót fogott, és bár fel tudott állni, a folytatásban sem volt képes számottevő ellenállást kifejteni, és az újabb ütéseket követően a mérkőzésvezető már az első menet vége előtt befejezettnek nyilvánította az egyoldalú küzdelmet.

Vitor Belfort ellenfele eredetileg a szintén ex-világbajnok Oscar De La Hoya lett volna, de a 48 éves amerikai - aki profiként hat különböző súlycsoportban jutott el a világbajnoki címig - koronavírusos megbetegedéssel kórházba került. Holyfieldnek ez volt az 58. mérkőzése profi pályafutása során, mérlege 44 győzelem (29 KO), 11 vereség és két döntetlen. Ezt megelőzően 2011-ben lépett ringbe, majd 2014-ben bejelentette visszavonulását.

Belfortnak - aki MMA-meccsei közül 26-ot megnyert, 14-et elveszített, és 2018 óta nem vívott ketrecharcot - ez volt a második profi bokszmérkőzése és a második sikere.

A találkozóra azért a floridai Hollywoodban került sor, mert a kaliforniai hatóságok nem járultak hozzá az eredendően a Los Angeles-i Staples Centerbe kiírt összecsapás megtartásához.

Címlapról ajánljuk
Életbe lépett az EU legszigorúbb idegenrendészeti szabályrendszere

Életbe lépett az EU legszigorúbb idegenrendészeti szabályrendszere

Március elsejétől kell alkalmazni Magyarországon az új idegenrendészeti szabályrendszert, amely január elején lépett hatályba. A törvény célja az, hogy migránsok még vendégmunkásként se érkezhessenek hazánkba, akik pedig itt vannak, azok ne vehessék el a magyarok munkáját.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.04. hétfő, 18:00
Kovács Zsolt
öngondoskodásért felelős miniszteri biztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 1. 21:29
×
×
×
×