eur:
393.75
usd:
365.18
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Kalmár Zsolt (b) és az orosz Magomed Ozdojev a labdarúgó Nemzetek Ligája B divíziója 3. csoportjának negyedik fordulójában játszott Oroszország-Magyarország mérkőzésen Moszkvában 2020. október 14-én.
Nyitókép: MTI/EPA/AP pool/Pavel Golovkin

Kalmár Zsolt már látja a fényt az alagút végén

A májusban műtött Kalmár Zsolt keményen dolgozik a visszatérésért, és bízik benne, hogy a DAC hamarosan megindul felfelé a tabellán.

A sántítás már a múlté, és jól halad a felépülése – értett egyet Kalmár Zsolt a Nemzeti Sportnak nyilatkozva. A lábadozó labdarúgó a Mol Aréna lelátóján válaszolt múlt hétvégén a lap kérdéseire, miközben dunaszerdahelyi csapattársainak szorított a lelátóról.

Mint elárulta, napi két kemény edzéssel igyekszik magát formába hozni a Mol Akadémián, de a legtöbb időt Győrben tölti, ahol gyógytornásza és erőnléti edzője felügyelete mellett végzi a szükséges gyakorlatokat. „Két és fél hónapig elsősorban az izomzatot kellett felépítenem, majd az erőn dolgoztunk. Az utóbbi két hétben már rátértünk az erőnléti edzésekre is” – fogalmazott.

Fájdalmai csak néhány napig voltak a májusi műtéte után, és az is jó jelnek tekinthető, hogy nem duzzadt meg a térde. Fokozatosan növelik a terhelést, bízva abban, hogy továbbra sem lesz semmi gond – tette hozzá.

„Nagyon jó úton járok a teljes felépülés felé, ettől jó a kedvem, nagyon motivált vagyok. Már látom a fényt az alagút végén”

– emelte ki a sportlapnak.

A DAC nem túl vényes idénykezdését illetően Kalmár Zsolt emlékeztetett, hogy a nyáron meghatározó játékosaik távoztak a klubtól, továbbá sok esetben sérülések miatt hiányoztak kulcsemberek a csapatból. Mint mondta, türelmesnek kell lenniük, ahogyan a szurkolóiknak is, hiszen egy fiatal keretről van szó. Ugyanakkor bízik benne, hogy minél hamarabb kijönnek a „gödörből”.

A magyar válogatott világbajnoki selejtezőivel kapcsolatban úgy vélekedett, Marco Rossi szövetségi kapitány ismét kiválóan felkészíti majd a keretet, megtalálva ellenfeleik gyenge pontjait, így még az Angolok ellen is lesz keresnivalójuk.

„És ne feledjük, hatvanezer szurkoló hajtja majd a csapatot, a közönség óriási pluszt jelent.”
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×