eur:
392.53
usd:
365.88
bux:
66794.54
2024. április 25. csütörtök Márk
Az újpesti Lirim Kastrati (b) és Nico Hug, a liechtensteini csapat játékosa a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában, az Újpest FC - FC Vaduz mérkőzésen Budapesten, a Szusza Ferenc Stadionban 2021. július 22-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Kettős győzelemmel jutott tovább az Újpest az Európai Konferencia-ligában

Az Újpest 3-1-re nyert idegenben az FC Vaduz ellen az Európai Konferencia-liga selejtezőjének harmadik fordulójában. Az 5-2-es összesítéssel továbblépő lila-fehérek következő ellenfele minden bizonnyal az FC Basel lesz.

Az Újpest 2–1-re megnyerte az első mérkőzést a svájci Superliga 2020–2021-es idénye tizedik helyezettje, a liechtensteini FC Vaduz ellen az Európai Konferencia-ligában. Most a továbbjutásért játszik.

Michael Oenning nem változtatott sokat az Újpest kezdőcsapatán, de az első meccsen hibázó Banai Dávid helyett Pajovic került a kapuba. A védelmet Kastrati, Kutrumpisz és Diaby alkotja, Pauljevic, Stieber, Onovo, Mitrovics és Antonov alkotja a középpályás sort, Beridze és Junior Tallo a két csatár.

Az első helyzetet Cicek lövése jelentette, ő lőtte a liechtensteiniek gólját Újpesten. Ezúttal nem találta el a bal alsó sarkot.

A 7. percben Kristijan Dobras góljával vezetést szerzett a hazai csapat, 14 méterről lőtte fel a labdát a bal felső sarokba. Az állás 1-0, összesítésben 2-2, hosszabbításra állnak.

A 10. percben Junior Tallo beadása után a labda 15 centivel ment el Stiener lába előtt, ennyi hiányzott az egyenlítéshez.

A 13. percben a gólhelyzetben lévő Simanit Onovo lerántotta az ötösön, szerencsére a játékvezető nem vette észre.

A 25. percben Dobras lövőhelyzetbe került, de nem találta el a lila-fehérek kapuját.

A 27. percben Pauljevic büntetőt harcolt ki, Linus Obexer szabálytalankodott ellene. Junior Tallo állt a labda mögé, s nagyon magabiztosan a kapu közelébe emelte a labdát, 1-1, összesítésben 3-2 az Újpestnek.

A 40. percben Kutrumpisz fejese után a kapu tetejére esett rá a labda.

A 41. percben Sutter fejére esett a labda egy beadás után, helyzet volt.

Letelt az első 45 perc, 1-1, továbbjutásra áll az Újpest.

Az Újpest ezúttal a második félidőt kezdte olyan jól, mint otthon az elsőt, Junior Tallo előkészítése után Giorgi Beridze látványos, technikás gólt lőtt, 2-1 a liláknak, összesítésben 4-2.

Támadásban maradt Michael Oenning együttese, a 61. percben egy kiváló átadás után Stieber Zoltán az ötösön belül, dropból azonnal lőtt, a kapus óriási bravúrral kapott bele a labdába.

Negyedóra van még hátra, a hazaiak már négyet cseréltek, az Újpestnél beszállt Simon Krisztián.

A 85. percben Junior Tallo megharcolt a tizenhatoson belül megharcolt a labdáért, Büchler tizenegyes-gyanúsan szerelte, de nem volt miért reklamálni, a röviden kirúgott labdát Vincent Onovo tanár mozdulattal emelte vissza a felső sarokba, 3-1, összesítésben 5-2.

Szakály Péter, Csongvai és az új szerzemény, az észak-macedón Jevtovszki is beállt, a játékvezető hat percet rátett a kilencvenre, de az érdemi részeken már túl voltunk.

Az Újpest 3-1-re nyert és 5-2-es összesítéssel továbbjutott.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt – Kormányinfó percről percre

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök. Kövesse velünk élőben a Kormányinfót!

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×